Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Drake, Elvis Costello, Cloud Nothings og by:Larm, selvfølgelig, er blant GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Da er en ny uke påbegynt igjen, noe som betyr at vi har flere nye, fine konserter foran oss de kommende dagene. Denne uka går dessuten Norges største bransjefestival av stabelen i Oslo – og i tillegg til at det skjer mye annet på konsertscener rundt omkring i Norge.

Vi er selvfølgelig veldig klare for by:Larm, men vi gleder oss også til en del annet de neste dagene. Blant annet besøker Elvis Costello Sentrum Scene i kveld (og Bergen og Stavanger senere i uka), Daniel Kvammen skal spille på Samfundet i Trondheim på fredag og Drake (bildet) spiller i Telenor Arena på søndag.

Her er noen av konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.


Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Elvis Costello, Sentrum Scene, Oslo, 27. februar 

Den musikalske legenden Elvis Costello har holdt det gående i en årrekke når han kommer til Norge som del av turneen ”Detour” denne uka.


Den britiske artisten var en av forgrunnsfigurene for punk- og new wave-bølgen som skyllet over Storbritannia og etter hvert resten av verden på slutten av 70-tallet, mens han senere har gitt ut et trettitalls album både som soloartist og i mer eller mindre uventede konstellasjoner – med blant andre Paul McCartney, Brian Eno, Lucinda Williams, Burt Bacharach og Allen Toussaint. I tillegg har han produsert plater for blant andre The Pogues og The Specials.

 

Elvis Costello spiller i Grieghallen i Bergen i morgen og i Stavanger Konserthus på torsdag.


by:Larm: Oslo, 2. - 4. mars  

Det er endelig duket for musikkfest i Oslo igjen når bransjefestivalen by:Larm inntar byen. Festivalen fortjener en egen anbefalingsliste for seg selv (og den kommer!) – Oslo-folk (og andre folk) bør kjenne sin besøkelsestid og dra på noen av de mange fine konsertene som blir arrangert på ulike steder rundt omkring i hovedstaden fra onsdag til lørdag denne uka.

På scenen står blant andre Sigrid, som har fått mye oppmerksomhet for sin nye singel i det siste. Hør Don't Kill My Vibe her:

Daniel Kvammen: Samfundet, Trondheim, 3. mars


Daniel Kvammens forrige album, Fremad I Alle Retninga fra 2015, ble trippelnominert til Spellemann, mens singelen Du Fortenar Ein Som Meg var en av årets mest spilte låter på NRK P3.


Nå er han tilbake med nytt album, Vektlaus, og han fortsetter også å gi ut låter med fine titler. Denne gangen heter den siste singelen hans Me Dansar Ikkje For Moro Skyld. På albumet har 28-åringen fra Geilo samarbeidet med blant andre Ståle Storløkken (Supersilent), Erlend Mokkelbost (JR Ewing) og Lars Horntveth (Jaga Jazzist).

 

Drake, Telenor Arena, Oslo, 5. mars


Etter den suksessfulle USA-turneen ”Summer Sixteen”, er den Grammy-vinnende og rekordsettende artisten Drake tilbake i Europa med turneen ”The Boy Meets World Tour”.

Drake har posisjonert seg som en av de største pionerer innen den kreative industri, og i fjor ble han den første artisten i verden til å overgå hele én milliard streams med albumet Views – i tillegg til at han toppet flere av fjorårets disse-ble-strømmet-mest-listene til Spotify.


Cloud Nothings: Parkteatret, Oslo, 5. mars

Cleveland-bandet Cloud Nothings slapp oppfølgeren til 2014-albumet Here And Nowhere Else i slutten av januar i år og kommer derfor til Parkteatret på søndag med både nytt materiale og gamle klassikere i bagasjen. Life Without Sound er spilt inn med produsent John Goodmanson (Sleater-Kinney, Death Cab for Cutie) i El Paso og er det de omtaler som sin beste ”høre-på-mens-man-kjører-bil-plate”.

Vår anmelder skrev blant annet følgende: ”Det går for eksempel fra Enter Entirely – en god gammeldags papparocklåt, hvor man kan se for seg at man lener seg tilbake i førersetet og cruiser bedagelig bortover – til powerpop-låten Modern Act (også den låten med størst hit-potensial på albumet).” Les hele anmeldelsen her.


Hør sistnevnte låt her:

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE