Nyhet

Old Music Friday: God påske!

GAFFA.no – alt om musikk!

Vi feirer påske med den beste ikke-ferske musikken, som samtidig speiler nyhetsbildet her på GAFFA.no. 

Vi regner med det var mange som gikk inn i seg selv når vi fyrte opp under det gode gamle spørsmålet: Blur vs. Oasis? Mens du leser deg opp på noen argumenter begge veier, kan du høre på de to øverste låtene på denne fredagens liste. Vi kan avsløre at det ikke er tilfeldig at vi puttet Blur øverst!

Det er ikke den eneste diskusjonen som har rullet og gått de siste dagene. Kalle Mathiesen kastet ut en brannfakkel av de sjeldne i våre spalter forleden dag da han mente musikk som kunstart vil dø innen 20 år. Det var litt vel hardt meldt, men les hvordan han resonnerer. I hans argumentasjon bruker han blant annet Elvis Costello. Vi gjenhører den attityde-fylte klassikeren «Watching The Detectives» på vår liste! 


Vi har også kåret Iron Maidens 25 beste låter. «Powerslave» er på fjerde plass, les listen for å se hvem som gjemmer seg helt på toppen. 

En av Amy Winehouses legendariske konserter kommer ut på vinyl, vi gleder oss til å høre den udødige «Rehab» i nettopp det formatet. Samtidig er Lykke Li plutselig å se sammen med Piknik i Parken-aktuelle Jamie X i ny musikkvideo. Vi kastet innpå den megafengende «I Follow Rivers». 

Krigen raser fortsatt, og det fikk Julian Lennon til å for første gang fremføre farens «Imagine». Jack White har gitt ut nytt album, som kanskje av og til kan minne om godlåter som «Lazaretto» og det samme har Father John Misty som vi akkurat intervjuet. Vi tok med en låt fra hans debutalbum under det navnet: «I'm Writing A Novel». 


For bare noen dager sider skrev vi også godt og langt om Nirvanas Nevermind. I dag gjør vi noe av det samme med Kents geniale plate «Vapen & ammunition» – den har nemlig jubileum. Vi feirer med «FF» på listen og en tekst om Kent og janteloven (!). 

I tillegg til disse har vi med artister som Linkin ParkFlorence + The MachineThe Beatles, Grimes og Lou Reed.


ANNONCE