Nyhet

Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Roskilde denne uka

GAFFA.no - alt om musikk.

GAFFA-redaksjonens stalltips for festivalbegivenheten i Danmark er her.

På onsdag braker årets utgave av Roskilde Festivalen løs, og som vanlig er programmet fylt til randen med både mindre kuriositeter og verdenskjente navn.

GAFFA-redaksjonen har tatt en kikk på de 184 artistene og bandene på årets program, og plukket ut sine fem favoritter. 


LES OGSÅ: Avbrøt konserten to ganger - nå forteller Sheeran hvorfor.

Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

Ung danske med storslått stil


Hvem: Saveus
Hvor: Orange Scene
Når: Onsdag 4. juli, klokken 18:00
Hvorfor: Tradisjonen tro, er det et ungt dansk band som får æren av å åpne den ikoniske Orange Scene under Roskilde. I år er det Saveus som skal stå for den store begivenheten, med sine deilige pop-melodier og storslåtte gospelrefreng. Den unge dansken har tatt et aldri så lite byks siden sist han gjestet festivalen. Da sto navnet hans i miniatyrskrift på plakaten og han sto på scenen under oppvarmingsdagene. Vi tror Saveus endelig er på randen til internasjonal suksess. Det lover heller ikke dårlig at han allerede omtales som en av Danmarks aller beste live-acts. Ikke minst er Elton John storfan, så det bør jo også telle for noe.

Anbefalt av Victoria Tronstad


Raplegende på sjeldent besøk

Hvem: Eminem
Hvor: Orange Scene
Når:  Torsdag 5. juli, klokken 22:30
Hvorfor: Dette er nok det man kan omtale som en sjelden mulighet. Det er jammen ikke ofte denne karen legger turneen sin innom Skandinavia, ei heller legger ut på turné i det hele tatt. Mesterlyrikeren og mesterrapperen Eminem er nærmest for et unikum å regne, og skal man tro anmeldelsene leverer han fortsatt rikelig live. Dette hele 22 år etter slippet av debututgivelsen Infinite. Grip sjansen mens du har den, da dette ligger an til å bli en intens festkveld med voldsom rap-faktor!


Anbefalt av Victoria Tronstad

Arabisk grensebryter


Hvem: Yasmine Hamdan
Hvor: Pavilion
Når: Torsdag, 5. juli, klokken 16:00.
Hvorfor: Hun var en av de første artistene fra Midtøsten, mer spesifikt Libanon, som omfavnet elektronisk musikk og indie da hun først begynte sin karriere i bandet Soapkills på slutten av 90-tallet. Musikken er delikat folktronic møter arabisk folkemusikk, med en spennende blanding av elektroniske lyder og mer tradisjonell folk-instrumentering. Tekstene, som synges på et spekter av arabiske dialekter, tar for seg både politisk uro og personlige konflikter. Hamdan er en av mange som eksemplifiserer den kulturelle bredden og kvaliteten Roskilde står for år etter år.

Anbefalt av Henrik Engø Lesjø

Fra de dype, mørke skoger

Hvem: Myrkur
Hvor: Pavilion og Gloria
Når: Fredag, 6. juli, klokken 00:15, og lørdag 7. juli klokken 17:00.
Hvorfor: Sangeren, komponisten og multiinstrumentalisten Amalie Bruun, bedre kjent som Myrkur, fremhever det mystiske og feminine i black metal. Hun er en vakker sangfugl og en ulvinne full av vrede. Hun spiller to konserter under festivalen. På fredagen får vi hennes vanlige forestilling med fullt band, og på lørdagen får vi et nedstrippet sett med folkesanger.


Anbefalt av Henrik Engø Lesjø


Lovnader om knallsterkt farvel

Hvem: Gorillaz
Hvor:  Orange Scene
Når:  Lørdag 7. juli, klokken 23:00
Hvorfor: Avslutningen på Orange byr ofte på de aller mektigste festivalopplevelsene. I år er det det animerte bandet Gorillaz som skal runde av hele sulamitten. Dette er det perfekte tidspunktet å bruke opp restenergien sin og ta farvel med alle de nye bekjentskapene man har gjort seg i løpet av uka. Det loves et knallsterkt show med Damon Albarn og kompani, og etter Gorillaz sin oppvisning i Spektrum sist vinter kan vi ikke se for oss at det blir noe annet.


Anbefalt av Victoria Tronstad

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Eminem og Bruno Mars.

Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.


ANNONCE