Nyhet

Dette er Palmesus-aktuelle Julie Bergans beste festivaltips

GAFFA.no - alt om musikk.

Komfortable klær, rumpetaske og godt humør er essensielle ingredienser for å få mest ut av festivalopplevelsen, mener popstjernen.

I vinter var Julie Bergan (bildet) med Alan Walker Europa rundt på en større turné. Nå er hun klar for den norske festivalsommeren, og lover et fyrverkeri av et show når hun tar med seg bandet sitt til Palmesus, Skandinavias største strandfest, denne uka.

GAFFA stilte den fremadstormende artisten noen kjappe spørsmål for blant annet å finne ut hvordan hun selv kommer i festivalmodus.


Hvordan var det å være på turné med Alan Walker?

— Det har vært helt fantastisk, mange fine opplevelser og nye inntrykk. Jeg har fått vært i så mange land og byer, og det er sinnssykt gøy å få muligheten til å introdusere musikken sin og seg selv til så mye nytt publikum. Det har vært veldig, veldig bra og lærerikt, sier Bergan.

LES OGSÅ: Finansiering til ny festival på Hove er klart.


Hun forteller at hun henter mye energi fra publikummet, og mener det har mye med det å gjøre hvor energiske de er under konserten. Artisten lister opp opptredenene i Milano, Paris og Manchester som de tre største høydepunktene på turnéen.

Nå er det jo festivalsesong, hvordan kommer du selv i festivalmodus?

— Jeg tror det kommer når det blir varmere i været, og så er det jo utekonserter, det er jo ekstra gøy og deilig, spesielt hvis været er fint. Så tror jeg man kommer litt sånn automatisk i den stemningen når man kommer inn på et festivalområdet, og det er mennesker og musikk overalt. Det er en egen type vibe.


«Sinnssykt nervøs og spent»

Det er ikke ofte Julie Bergan drar på festival kun for å være blant publikum, men hun nevner likevel Palmesus og Slottsfjell i 2015 blant sine beste festivalminner som publikummer. I fjor sommer fikk hun derimot et av sine største ønsker oppfylt, da hun spilte på hovedscenen på Slottsfjell.

— Jeg var så sinnssykt nervøs og spent, og gledet meg så utrolig mye til å spille på Kongescenen. Jeg husker jeg var nervøs for at det ikke skulle komme noen, men så kom jeg ut på scenen, og det var nydelig vær og masse mennesker. Det var så god energi, så det er et av mine beste festivalminner.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Hva er drømmefestivalen å spille på?


— I Norge er det de store som Palmesus, Slottsfjell eller Øyafestivalen. Eller så hadde Roskilde vært veldig gøy å få spille på.

Tre ting man må huske å ta med seg på festival?

— Jeg tenker først og fremst at man skal ha noe komfortabelt å ha på, for man skal gå rundt der hele dagen, og man skal hoppe i det og danse i det. Et annet tips er rumpetaske, den har du på deg hele tiden, og da har du alt du trenger der tilgjengelig og trygt. Det siste er godt humør, for hvis man kommer litt sliten og lei på festival så tror jeg det kan bli litt slitsomt å skulle være rundt så mange mennesker og lyder.


LES OGSÅ: Om Cezinando: «Sterk Roskilde-debut».

Bergan beskriver sin egen festivalstil som relativt avslappet. Hun understreker at hun er opptatt av at det skal se litt stilig ut, men det viktigste er at det skal være komfortabelt å ha på seg, sier hun.

— Så har jeg alltid en jakke knyttet rundt livet, om det skulle bli kaldere, og en rumpetaske med alle tingene mine. Gjerne også en jumpsuit, eller baggy bukser og magetopp for eksempel. Noe som er litt chill og kult samtidig.


Lover å gi litt ekstra på Palmesus

Julie Bergan forteller at publikum på Palmesus kan forvente seg mye energi, bra liveband og masse dansing.

— Vi skal kjøre litt ekstra på når det kommer til alt fra lys og ekstra ting på scenen. Så de kan forvente seg en stor fest, det blir generelt et stort fyrverkeri.


Selv har hun planlagt å ha en litt roligere sommer i år enn det hun hadde i fjor, men sier likevel at hun blir å finne på flere scener i Norge og Skandinavia «for å spre litt glede».

Julie Bergan spiller på Mainstage fredag klokken 16:30.

ANNONCE