Nyhet

Sufjan Stevens er nominert til Oscar

GAFFA.no - alt om musikk.

Den 4. mars skal en rekke Oscar-priser deles ut for 90. gang. I ettermiddag ble årets nominerte i de 24 kategoriene offentliggjort.

Sufjan Stevens (bildet) har skrevet to originallåter til filmen «Call Me By Your Name», en film som høstet full pott i FilmMagasinet tidligere denne måneden. Dette er første gang den amerikanske singer-songwriteren har skrevet musikk til film, men det ser ut til å være av liten betydning.

Stevens' låter beskrives som hjerteskjærende av FilmMagasinets anmelder, og det er altså sangen Mystery Of Love som er Oscar-nominert i kategorien beste originalsang. Filmen er i tillegg nominert i tre andre kategorier.


LES OGSÅ: Ferdig med turnélivet.

I kategorien for beste originalmusikk finner vi ikke uventet musikken fra Star Wars-filmen «The Last Jedi». Den legendariske komponisten John Williams som står bak filmmusikken har med dette blitt nominert for 51. gang og slått sin egen rekord for antall Oscar-nominasjoner blant nålevende personer, melder The Independent. Williams har vunnet Oscar fem ganger tidligere med filmer som «Schindlers liste», «Haisommer» og «E.T».

Artikkelen fortsetter under videoen.

I kategorien beste originalsang finner vi også Mary J. Bliges Mighty River (fra «Mudbound»), Common og Diane Warrens Stand Up For Something (fra «Marshall»), Robert Lopez og Kristen Anderson-Lopez’ Remember Me (fra «Coco»), og Benj Pasek og Justin Pauls This Is Me (fra «The Greatest Showman»).


LES OGSÅ: Cezinando headliner Øya-lørdagen.


Her er resten av årets nominerte i musikkategoriene:

Beste originalsang:

Mighty River, «Mudbound»
Mystery of Love, «Call Me By Your Name»
Remember Me, «Coco»
Stand Up For Something, «Marshall»
This Is Me, «The Greatest Showman»


Beste originalmusikk:

«Dunkirk»
«Phantom Thread»
«The Shape of Water»
«Star Wars: The Last Jedi»
«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»

ANNONCE