Nyhet

Striden fortsetter

GAFFA.no - alt om musikk.

— Veldig trist, sier tre av medlemmene i Highasakite i en felles uttalelse til VG.

Det siste året har det blitt skrevet mye i norsk presse om oppbruddsstemning internt i Highasakite (bildet), men vokalist Ingrid Helene Håvik gikk kort tid etter ut og avkreftet ryktene om krangling innad i bandet og at det skulle oppløses.

På de siste to albumene til Highasakite har bandet bestått av keyboardist Marte Eberson, gitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslageren Trond Bersu – i tillegg til frontfigur Håvik.


LES OGSÅ: Annonserer sine to første konserter i Norge.

Ryktene oppsto først etter at Ingrid Helene Håvik hadde tatt patent på bandnavnet. I midten av oktober kom det dog en klage på godkjenningen i patentstyret fra de tre medlemmene Marte Eberson, Kristoffer Lo og Øystein Skar, som nå skal være ute av bandet.

De tre har kommet med en felles uttalelse til VG i dag:


— Vi synes dette er veldig trist. Vi har mistet nære venner vi har hatt gjennom lang tid og kommet opp i en situasjon vi absolutt ikke har ønsket.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Videre i artikkelen kommer det frem at det foregår en bitter strid om bandnavnet og at Håviks patentregistrering, ifølge de tre bandmedlemmenes representanter, ble gjort «i strid med god forretningsskikk».

Håviks advokat uttaler overfor samme avis at de anser innsigelsen som ugyldig siden det kun er tre av eierne i selskapet Highasakite DA (Eberson, Skår og Lo) som står bak den.

LES OGSÅ: Tones tårer trillet da Silya tolket låta hennes.


Bandet slapp sitt siste album, kritikerroste Camp Echo, i 2016. I fjor var singelen 5 Million Miles eneste nytt på musikkfronten fra Highasakite - et samarbeid med produsentene i Stargate, uten medvirking fra majoriteten av bandets medlemmer.

Håvik figurerte også alene på coveret til singelen.

ANNONCE