Nyhet

Stjernespekket slipp fra Roskilde: Cardi B og Cezinando blant 17 nye navn på plakaten

GAFFA.no - alt om musikk.

Stjerneskuddet Cardi B, soulkometen Khalid, kritikerroste St. Vincent og den ferske vinneren av GAFFA-Prisen Cezinando, er blant de 17 nye artistene som er klare for sommerens utgave av Roskilde Festival.

Mandag annonserte arrangørene bak Roskilde Festival at selveste Eminem headliner årets festival - i tillegg til å spille på Oslo Sommertid noen dager tidligere. I dag slippes det 17 nye artister, blant dem den norske artisten Cezinando, som opptrer på den danske storfestivalen for første gang.

— Roskilde var min første ekte festivalopplevelse som 17-åring, og siden den gang har det vært en stor drøm og et konkret mål for meg å få delta som artist. Endelig, sier Cezinando.


LES OGSÅ: GAFFA presenterer egen scene på by:Larm.

I tillegg til Cezinando er den 25 år gamle artisten og låtskriveren Cardi B, som på rekordtid har gjort suksess som rapper, blant høydepunktene i dagens slipp.

— Cardi B er blant de mest interessante nykommerne på den amerikanske hiphop-scenen. Hun fanger virkelig den musikalske tidsånden og veksler med den største selvfølgelighet mellom lyden av det moderne New York og Atlanta, og old school-rap med Bruno Mars, sier Anders Wahrén, bookingansvarlig på Roskilde Festival, i en kommentar.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Debutsingelen Bodak Yellow har over 400 milioner avspillinger på YouTube, og hun er den første rapperen som har hatt tre låter på Billboards «Hot 100»-liste samtidig. Også låta Finesse, som hun har gitt ut sammen med Roskilde-aktuelle Bruno Mars, klatret raskt inn blant de ti mest populære låtene på Billboards «Hot 100».


— Hun har virkelig bevist at hun kan både skape oppmerksomhet rundt seg selv i sosiale medier og imponere stort med låtmaterialet sitt, og det før hun har gitt ut debutalbumet sitt, tilføyer Wahrén.

LES OGSÅ: I studio med stjerneprodusent.

Khalid, St. Vincent, Odesza, Alex Vargas, Boris & Merszbow, Descendents, Heilung, Kokoko, Lekhfa, The Minds Of 99, Nathan Fake, Palm, Preoccupations, (Sandy) Alex G og Veto legges også til programmet i dag.


Roskilde Festival 2018 går av stabelen onsdag 4. juli til lørdag 7. juli - med oppvarmingsdager på camp-området fra lørdag 30. juni.

ANNONCE