Nyhet

Nå skriver Dua Lipa kvinnelig Brit Awards-historie

GAFFA.no - alt om musikk.

Dua Lipa har klart det ingen annen kvinnelig artist har klart å bli tidligere: Fem ganger Brit Awards-nominert.

Popstjernen, kjent blant annet for låten New Rules, er ifølge BBC nominert for beste kvinnelige artist, beste album, beste video, beste singel og beste nykommer.

«Hvordan kan dette skje», tvitret Dua Lipa (bildet) da nominasjonslistene ble offentliggjort i helgen.


LES OGSÅ: Sigrid vinner stort i GAFFA-Prisen 2017.

Ed Sheeran gjorde det også bra med fire Brit Awards-nominasjoner, fulgt av J Hus og Rag'N'Bone Man som hver seg fikk tre nominasjoner.

En som derimot mangler, er Sam Smith – til tross for at hans album The Thrill Of It All solgte tredje best i 2017. Men som BBC anfører: Slippdatoen i november gjør at skiven også er aktuell for neste års Brit Awards.


I mellomtiden er Sam Smith blant artistene som entrer scenen på Londons O2 Arena 21. februar – sammen med Rag'N'Bone Man, Foo Fighters og Ed Sheeran.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I kategorien for beste video, som fansen stemmer frem, vil det bli kamp mellom tre tidligere One Direction-medlemmer: Liam Paynes video til Strip That Down, Harry Styles med Sign Of The Times og Zayn som sammen med Taylor Swift ga til beste I Don't Wanna Live Forever.

LES OGSÅ: Eric Clapton snakker ut om sin rasistiske fortid.

Payne gleder seg til stemmekampen, sier han til BBC:


— Det er fantastisk. Det at vi akkurat har trådt ut av bandet og alle allerede er klare med slike ting er strålende. Jeg skal ikke vedde på meg selv. Det var en del fantastisk musikk som kom ut i fjor. Jeg er bare glad for å være en del av det.

(©NTB)

ANNONCE