Nyhet

Eric Clapton snakker ut om sin rasistiske fortid

GAFFA.no - alt om musikk.

Gitarlegenden på 72 år lettet sin samvittighet i forbindelse med London-premieren på filmen «Eric Clapton: Life In 12 Bars».

Eric Clapton (bildet) er for tiden aktuell med dokumentarfilmen «Eric Clapton: Life In 12 Bars» og en gigantisk konsert i Londons Hyde Park til sommeren. Likevel har mye av oppmerksomheten rundt ham i offentligheten de siste dagene handlet om at han endelig har tatt opp tråden på noen dypt sjokkerende kommentarer han presterte å lire av seg på 70-tallet.

Under en London-visning av dokumentaren snakket Clapton ut om kommentarene som falt i 1976 da han offentlig gikk ut og støttet den høyrevridde politikeren Enoch Powell, proklamerte at Storbritannia sto i fare for å bli «en svart koloni» og sa rett ut at han ønsket «utlendingene» ut av landet.


LES OGSÅ: Mener ideen om rockestjernen burde bli brent.

Ifølge Daily Mail uttrykker Clapton nå anger over sin fortid, og sier han «blir kvalm» av sine egne «sjåvinistiske» og «fascistiske» kommentarer.

— Jeg skammet meg over hvem jeg var, en slags semi-rasist. Noe som ikke gir mening. Halvparten av vennene mine var svarte, jeg datet en svart kvinne og jeg var en forkjemper for svart musikk, uttalte han under en Q&A-sesjon i forbindelse med visningen.


Artikkelen fortsetter under videoen.

«Eric Clapton: Life In 12 Bars» hadde sin første premiere på Torontos internasjonale filmfestival i fjor, og traff kinoene i England denne helgen. Dokumentaren dekker Claptons lange karriere, narkotikaproblemer og familietragedier.


Allerede i neste måned, nærmere bestemt 10. februar dukker dokumentfilmen opp på tv-kanalen Showtime i USA.

LES OGSÅ: — Egentlig er jeg en hore, jeg også.

Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt den skal vises på kinoer i Norge eller på norsk fjernsyn.


ANNONCE