Nyhet

Clapton hyller Avicii på kommende juleplate(!)

GAFFA.no - alt om musikk.

Eric Clapton har annonsert sin første juleplate, Happy Xmas. Dette er hans 24. studioalbum og det første siden I Still Do som kom i 2016.

Den gamle gitarhelten har funnet ut at det var på tide med sitt eget julealbum. Albumet består av en herlig blanding med klassiske julesanger , som White Christmas og Silent Night, blandet sammen med mindre kjente sanger.

I tillegg har Clapton skrevet en ny låt for anledningen, For Love On Christmas Day.


LES OGSÅ: Röyksopp til Vill Vill Vest.

Noe uventet inneholder albumet også en hyllest til den svenske EDM-stjernen Avicii, som gikk bort tidligere i år. Juleklassikeren Jingle Bells har fått en ekstra tittel, In Memory Of Avicii. Det er ingen åpenbar sammenheng mellom Clapton og Avicii, bortsett at begge har slitt med rusmisbruk, og Clapton har nettopp blitt fan av artisten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

«Jeg har tenkt at disse julesangene kunne gjøres med en liten blues-touch, og begynte å finne ut hvordan man kunne spille blueslinjer mellom vokalene», forteller Clapton i pressemeldingen til utgivelsen.


Den låten som er mest identifiserbar for albumet er Have Your Self A Merry Little Christmas.


LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Blood Orange-album.

Clapton har selv stått for designet av coveret, som selvfølgelig er en tegning av julenissen. Happy Xmas slippes 24. oktober.

ANNONCE