Nyhet

J.J. Cale er død

Låtskriveren og gitaristen ble 74 år.

J.J. Cale sto bak låter som «Cocaine» og «After Midnight», begge gjort kjent gjennom Eric Clapton. Fredag døde den kjente låtskriveren, som også har skrevet låter som siden er blitt covret av Lynyrd Skynyrd og Johnny Cash, av et hjerteinfarkt, melder CNN.

I 2006 vant han en Grammy for samarbeidsplaten han gjorde med Eric Clapton, «Road To Escondido», og låtene til den gamle blueslegenden har også dukket opp ved andre anledninger. «Run» fra britiske Spiritualizeds debutalbum, «Lazer Guided Melodies», er for eksempel en slags cover av Cales «Call Me The Breeze», tilført noen ekstra tekstlinjer.

Selv om låtene hans i all hovedsak er gjort kjent gjennom andre artister, fikk J.J. Cale likevel moderat suksess med «Crazy Mama», som nådde en 22. plass på Billboard-listen i 1972.


— J.J. Cale var elsket av fans verden over for sin upretensiøse og vakre musikk. Han var enda mer elsket av oss som møtte ham, og lærte ham å kjenne som en av de mest ekte og jordnære personene i våre liv, uttalte manager Mike Kappus til CNN.

— Heldigvis lever musikken videre, avsluttet han.

John Weldon Cale ble 74 år.


ANNONCE