Nyhet

Den Roskilde-aktuelle legenden David Byrne annonserer nytt album

GAFFA.no - alt om musikk.

Talking Heads-vokalisten klar med første nye soloalbum siden 2004. Se den første videoen her!

Den første singelen til albumet American Utopia, David Byrnes første soloalbum på 14 år, heter Everybody's Coming To My House. Albumet er ventet 9. mars, og den første smakebiten er en funky låt som gir assosiasjoner til LCD Soundsystem-hiten Daft Punk Is Playing At My House.

Nettopp LCD Soundsystems kreative hovedkraft James Murphy har aldri lagt skjul på sin inspirasjon fra Byrne og Talking Heads, så nå er ringen sluttet.


LES OGSÅ: Pur ung konsertmester mønstrer på.

Everybody's Coming To My House er skrevet med Byrnes mangeårige samarbeidspartner Brian Eno, og albumet er produsert i samarbeid med Rodaidh McDonald (The XX, King Krule, Sampha og Savages). Blant de medvirkende på albumet kan vi nevne soulsangeren Sampha og elektronikamusikeren Daniel Lopatin, også kjent som Oneohtrix Point Never.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Om albumtittelen uttaler Byrne følgende i en pressemelding:


«Er det ment ironisk? Er det en vits? Mener jeg dette alvorlig? På hvilken måte? Refererer jeg til fortiden eller fremtiden? Er det personlig eller politisk? Disse sangene beskriver ikke et imaginært eller kanskje umulig sted, men vil snarere forsøke å vise den verdenen vi lever i nå. Mange av oss, tror jeg, er ikke tilfreds med den verdenen – den verdenen vi har skapt for oss selv. Vi kikker omkring, og vi spør oss selv – skal det være slik? Er det en annen måte? Disse sangene handler om søket etter dette og dette spørsmålet.»


LES OGSÅ: Mister bandmedlem.

David Byrne er bekreftet til sommerens utgave av Roskilde Festival. Tidligere har han uttalt at hans planlagte konserter er de mest ambisiøse i hans karriere siden konsertene med Talking Heads som ble fanget i den legendariske konsertfilmen «Stop Making Sense» på midten av 80-tallet.

Vi krysser fingrene for at Byrne også setter opp en konsertdato i Norge til sommeren.


ANNONCE