Nyhet

Bruno Mars ble kveldens store vinner

GAFFA.no - alt om musikk.

Bruno Mars vant alle prisene han var nominert til under årets Grammy-utdeling – blant annet den største prisen, årets album, med sitt 24K Magic.

I kampen om albumprisen måtte han slå blant annet Lordes Melodrama, Kendrick Lamars DAMN og 4:44 fra Jay-Z.

— Dere er grunnen til at jeg er i studio og stresser, sa Mars i en kommentar rettet mot de andre superstjernene som var nominert i samme kategori.

LES OGSÅ: Derfor sa hun nei til å opptre på Grammy-utdelingen.

Sangeren var nominert i seks kategorier og vant alle sammen. Han vant årets sang med låten That's What I Like. Prisen, som anerkjenner sangtekster, ble delt med Brody Brown, James Fauntleroy, Philip Lawrence og produksjonsteamet The Stereotypes.

— Se på meg, pappa, se på meg! Jeg er på Grammy-utdelingen nå, sa Mars fra podiet i Madison Square Garden i New York.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Årets låtinnspilling var det også Mars som tok hjem. Med låten 24K Magic fra albumet med samme navn ble det nok en gang den Hawaii-fødte artistens tur til å ta turen opp på scenen.

I tillegg vant Mars prisen for beste r&b-framføring, beste r&b-album (24K Magic) og beste r&b-sang (Thats What I Like).

Lamar og Sheeran

Lamar ble også et av festens store midtpunkt da Grammy-utdelingen ble holdt for 60. gang.

Rapperen vant fem priser. Med albumet DAMN og låten Humble sikret han seg blant annet beste musikkvideo, beste rapalbum og beste raplåt.

LES OGSÅ: Norsk musikkfilm får strålende kritikker i internasjonal presse.

Beste popalbum ble vunnet av Ed Sheeran med albumet Divide. Prisen for beste popframføring sikret han seg også med den velkjente låten Shape Of You.

Superstjernen Jay-Z var nominert i flere kategorier uten å vinne noen av dem.

Metoo

Vert for musikkgallaen var talkshowverten James Corden for andre året på rad. I likhet med en rekke artister bar han en hvit rose i solidaritet med metoo-kampanjen og Time's Up-bevegelsen.

Artist Kelly Clarkson sa den hvite blomsten symboliserer «håp, fred og sympati».

LES OGSÅ: Arif snakker ut om seksuell trakassering fra kvinnelig fan.

Kesha fremførte låten Praying, som er rettet mot en produsent hun har anklaget for voldtekt. Under låten sto fem andre kvinnelige artister fram, inkludert Cyndi Lauper.

— Til dem som prøver å stilne oss, har vi bare én ting å si: Tiden er ute, sa skuespiller Janelle Monáe da hun presenterte Kesha.

Ingen norske priser

Lydguruen Morten Lindberg og Stargate-duoen Mikkel Eriksen og Tor Hermansen var alle nominert til årets Grammy, men ingen av dem endte opp med en pris.

Lindberg var nominert i den gjeve klassen for beste produsent for klassisk musikk. I tillegg var han dobbeltnominert i kategorien for beste surroundalbum og i klassen for best produserte klassiske album.

LES OGSÅ: Nå må strømmetjenestene betale mer.

Lindberg har totalt 24 Grammy-nominasjoner siden 2006, uten at det har blitt noen seiere hittil.

(©NTB)

ANNONCE