Nyhet

P3-debatten fortsetter

GAFFA.no - alt om musikk.

Nå i form av en ny låt.

Det har de siste månedene blitt skrevet en rekke artikler om P3. Både VG og Dagbladet har tatt opp debatten som dukket opp etter at GAFFA-skribent Peder Ebbesen publiserte kronikken «Det beklagelige P3-kartellet» her på GAFFA.no i etterkant av fjorårets P3 Gull.

VG har blant annet skrevet at flere aktører i musikkbransjen ikke ønsker å uttale seg i frykt for å havne i unåde hos kanalen. Inhabilitet og spillelister har også blitt diskutert.


LES OGSÅ: Derfor dekker ikke GAFFA konserten med The Killers.

Ebbesen skrev blant annet følgende:

«Den håndplukkede eksklusive klubben man blir presentert er det som skal forbindes med norsk musikk. P3 har nordmenn i alderen 15 til 29 år som målgruppe, og P3 skylder denne målgruppen mer. De skylder det fantastiske norske musikkmiljøet mer. De skylder tilhengere av norsk musikk å presentere et bredere spekter. Med den plattformen de har skapt bør musikken vi blir eksponert for representere det utrolige mangfoldet og talentet der ute.»


Artikkelen fortsetter under låten.

Musikksjef Mats Borch Bugge i P3 svarte på kritikken samme uke. Noen dager senere fulgte Young Dreams-medlem Matias Tellez opp med et kritisk innlegg i Dagbladet som videreførte debatten fra artistens synspunkt.


Låt om temaet

Nå har en annen artist «uttalt» seg, men i stedet for å skrive en kommentar, har Petter Bjørklund Kristiansen (bildet), bedre kjent som Katastrofe, sluppet en låt. Den heter Spellemann og sparker både mot NRK P3 og Spellemann. Det skriver VG.

LES OGSÅ: — Aldri vært så fornøyd med en musikkvideo i hele mitt liv.


— Det er gjort med humor og et glimt i øyet. Det er mye i sakene om kartellet og opplegget der som vi i gjengen diskuterer oss i mellom. De kødder ofte med oss, og da kommer vi med et sleivspark tilbake, sier han til VG.

Kristiansen forteller videre til avisen at han verken har vært invitert til P3 Gull eller Spellemann, til tross for at låtene hans har millioner av avspillinger og VG-listaplasseringer.

ANNONCE