Nyhet

Nytt stort slipp fra Roskilde – 11 nye navn deriblant to norske

GAFFA.no - alt om musikk.

Elleve nye artister er bekreftet til den danske festivalen i dag.

I fjor sommer hadde norske Sigrid (bildet) sin debut på Roskilde Festival. Mye har skjedd siden den opptredenen, og nå er hun igjen klar for festivalen.

— Sigrid er en av de absolutt mest spennende nye artistene, ikke bare i Skandinavia, men i moderne popmusikk generelt. Hun fikk sitt store gjennombrudd i fjor, og har bare blitt en større og viktigere stemme siden da. Nå skal hun opptre på en enda større scene, og vi er sikre på at hun kommer til å overbevise både eksisterende og nye fans, sier Anders Wahrén, bookingsjef for Roskilde Festival.


LES OGSÅ: Sufjan Stevens skal opptre på Oscar-utdelingen.

Den norske duoen Smerz er også klare for den danske festivalen i dag.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I tillegg er følgende ni navn bekreftet til festivalen: The Blaze (FR), Rome Is Not A Town (SE), Kelly Lee Owens (UK), Juana Molina (AR), Stefflon Don (UK), Regelbau presents Central + DJ Sports + C.K + Manmade Deejay (DK), Ond Tro (DK), Nyt Liv (DK) og Motorsav (DK).


Chelsea Manning til festivalen


De tre siste årene har kunsten, debattene og aktivismen på Roskilde fokusert på likhet, solidaritet og menneskerettigheter. Holdningsprogrammet - kjent under navnet Equality – skal ifølge arrangørene «inspirere festivalpublikummet til å ta stilling og til å engasjere seg».

LES OGSÅ: Astrid S ble Årets Spellemann.

Til dette programmet er Chelsea Manning i dag bekreftet. Hun skal snakke om aktivisme og inspirere til å skape forandringer. Det er hennes første besøk i Europa siden benådningen i 2017.


— Chelsea Mannings dramatiske og personlige historie er veldig aktuell i 2018. Hennes vilje til å ta viktige valg, uavhengig av konsekvensene, tror jeg vil både bevege og engasjere vårt festivalpublikum. Vi legger opp til en åpen samtale slik at publikum kan stille spørsmål underveis, sier Mette Woller, sjefskurator for Roskilde Festival.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Chelsea Manning er klar for Roskilde Festival sitt Equality-program.

Tidligere har Roskilde offentliggjort artister som Eminem, Cardi B, Bruno Mars, Gorillaz, Cezinando og Kakkmaddafakka. Til sammen kommer rundt 175 artister til å spille på årets festival.

LES OGSÅ: Derfor dekker ikke GAFFA konserten med The Killers.


Roskilde Festival 2018 går av stabelen onsdag 4. juli til lørdag 7. juli - med oppvarmingsdager på camp-området fra lørdag 30. juni.

ANNONCE