Nyhet

Motorpsycho-demoner tar plass i boks med ny Ramslie-bok

GAFFA.no - alt om musikk.

Et særegent samarbeid mellom Motorpsycho og forfatteren Lars Ramslie – inspirert av «Gjøkeredet»-forfatter Ken Kesey – resulterer i superboksutgivelsen A Boxful Of Demons.

Det er liveopptakene fra Motorpsychos 2015-konserter på Rockheim – hvor bandet spilte seg gjennom sin 1993-klassiker Demon Box i sin helhet – som skal utgis på vinyl og som CD. I tillegg blir hele konserten å bivåne på Blu-ray.

LES OGSÅ: Nå må konsertstedet endre profil.


Det er snakk om en folkefinansiert utgivelse , der fansen må kjøpe seg inn i moroa i forkant: Totalt legges tusen CD-bokser og tusen LP-bokser ut fredag for forhåndssalg. Begge bokser vil ha følge av en egen bokboks, der Lars Ramslie har gjort som beatpoet Ken Kesey ønsket å gjøre med novellesamlingen Demon Box fra 1986: Å utgi den på løse ark i en boks.

— Keseys forlag sa naturlig nok nei, men denne ideen likte både Lars Ramslie, Motorpsycho og Falck Forlag så godt at vi like godt stjal bokideen og utvidet med både plater og film, sier Christer Falck – som er utgiver av A Boxful Of Demons.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ramslie har tidligere skrevet et essay om «Timothy's Monster» i bokutgivelsen «Supersonic Scientists», og byr nå på over 300 sider om Demon Box og hva Ramslie føler platen handler om. Ifølge Falck tar forfatteren blant annet for seg bibelske referanser, syre, beatpoeter, Pink Floyd – og Charles Manson.

— Dette blir kun et fysisk produkt. Jeg tror det finnes en god del blodfans. Jeg lekket litt om den på en Motorpsycho-fanside, og etter det har jeg fått hundrevis av hendelser fra hele verden. Det er en ganske dyr boks, men dette er en plate som står veldig sterkt i katalogen til Motorpsycho-fans, sier Christer Falck til NTB.


LES OGSÅ: 11 essensielle album du må høre i februar.

Praktboksen er nummerert, og kommer i ulike utgaver – der blant annet nr. 1 tilbyr Bent Sæthers håndskrevne tekst av tittellåten attåt, mens de 300 første LP-boksene har gullfarget vinyl.

(©NTB)


ANNONCE