Nyhet

Kendrick ble sensurert ti ganger i løpet av én opptreden

GAFFA.no - alt om musikk.

Selv om norgesaktuelle Kendrick Lamar selv skal ha endret på noe av det groveste språket i låtene han fremførte under Brit Awards, ble sensurknappen likevel trykket inn ti ganger.

Det melder BBC i etterkant av at britiske TV-seere lot seg forbløffe over hvor mye av fremførelsen hans som rett og slett ble dempet ned av kanalen ITVs folk.

— Hva er poenget med å ha Kendrick Lamar til å opptre på Brits hvis du må fjerne annethvert ord, funderte Twitter-brukeren JP.


LES OGSÅ: Derfor dekker ikke GAFFA konserten med The Killers.

Sensuren falt selv om Lamars opptreden ble TV-sendt nesten en time etter klokken ni om kvelden, som pleier å være vannskillet. Ifølge BBC kan ting tyde på at man valgte å gripe inn mot Lamars referanser til narkotika og oralsex i låtene Feel og New Freezer. Blant det som ble dempet, var tekstbrokker som nevnte «bad dope» og «cocaine white».

Artikkelen fortsetter under videoen.

ITV sier at man valgte å være så strenge fordi Brit Awards er myntet på et bredt publikum. Også Rag 'N' Bone Mans takketale ble sensurert for et «f***», mens man ikke fikk med seg at Stormzy brukte det BBC kaller «et støtende, jamaicansk slanguttrykk» på scenen i sin takketale.


— Bruken av dette ordet ble ikke gjenkjent der og da. Vi vil gjøre noe med det i reprisene, lyder det fra ITV.


LES OGSÅ: Lurte Spotifys system - tjente millioner.

Dagen etter TV-sendingen meldte det britiske medietilsynet Ofcom at de hadde mottatt 74 klager på Kendrick Lamars fremføring.

(©NTB)


ANNONCE