Nyhet

Slash tar bladet fra munnen om rasistisk Guns N' Roses-låt

GAFFA.no - alt om musikk.

Guns N' Roses valgte å fjerne låta One In A Million på det nylig utgitte bokssettet fra det ikoniske bandet. Nå åpner Slash opp om beslutningen.

Den kjente låta fra 1988 har i flere tiår blitt rammet av hard kritikk, og er blitt beskyldt for å være rasistisk og homofob. Låta inneholder blant annet følgende tekstlinjer: «Police and n****rs, that’s right. Get outta my way. Don’t need to buy none of your gold chains today» og «Immigrants and fagots. They make no sense to me. They come to our country. And think they’ll do as they please. Like start some mini-Iran. Or spread some fucking disease».

LES OGSÅ: Highasakite-vokalist tapte navnekampen.


Rockebandet har tidligere annonsert at de valgte å skrote låta i det nye boksutgivelsen som samler 76 låter fra bandets lange karriere. Låta er den eneste fra albumet Lies, som ikke fikk en plass på utgivelsen. Guns N' Roses-gitarist Slash uttaler nå at det var en enkel beslutning som ble truffet.

— Vi besluttet kollektivt at låta ikke hører hjemme i bokssettet. En beslutning som raskt ble tatt, forteller Slash i et intervju med Rolling Stone

Artikkelen fortsetter under videoen.

I intervjuet forteller Slash videre om sin egen oppvekst med en afroamerikansk og britisk far: «Jeg har aldri riktig tenkt over å skulle identifisere meg med det ene eller det andre. Jeg synes rasisme er trist og stygt. Når jeg ser hva andre mennesker går igjennom, tenker jeg at det er trist at vi fortsatt må deale med rasisme - spesielt akkurat nå er det en stygg periode. Forhåpentligvis er det snart over».


LES OGSÅ: Britisk avis hyller norsk festival.


Nylig åpnet både Axl Rose og Slash opp om muligheten for et nytt Guns N' Roses-album, og uttalte at alle i bandet ønsket å gjøre det, men at de for øyeblikket hadde fokus på sine konserter.

Slash har det dog også travelt med sitt band Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators, som slipper albumet Living The Dream 21. september.

ANNONCE