Nyhet

Rock-ikoner velger svensk på sin Europa-turné

GAFFA.no - alt om musikk.

ShitKid figurerer sammen med Sarah Klang på GAFFAs siste omslag i Sverige.

I høst varmer hun opp for legendariske Melvins på deres Europa-turné, inkludert konserten på Blå i Oslo 13. oktober.

ShitKid, som altså er 25 år gamle Åsa Söderqvist (bildet), debuterte med singelen Oh Please Be A Cocky Cool Kid våren 2016 og fikk mye oppmerksomhet fra blant andre The Fader, Dazed, P3, SVTs Gomorron og her i GAFFA. På bare to år har hun rukket å bli en av Sveriges mest omtalte nye artister, turnert verden rundt og blitt hyllet av både internasjonal og nasjonal presse for sine tre EP-slipp og debutalbumet Fish.


LES OGSÅ: Derfor tar Honningbarna pause.

Med et unik lydbilde som beskrives som anti-pop - hjemmeinnspilt lo-fi-pop skrevet, innspilt og produsert av Åsa selv som preges av inspirasjon fra blant annet grunge, garagerock og mainstreampop, har ShitKid kommet frem som en av Skandinavias mest spennende nye artister på lenge. En slags motpol til polert radiopop.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Innen et år etter slippet av debutsingelen rakk hun å gi ut en selvtitulert debut-EP, oppfølgeren EP 2 og debutalbumet Fish som vant prisen for årets rockalbum 2017 på Manifestgalan. I januar i år kom EP-utgivelsen This Is It som introduserte Åsa Söderqvists musikk for et bredere publikum og i mars gjorde hun sine første opptredener i USA under SXSW-festivalen.


LES OGSÅ: Paul McCartney holdt «hemmelig» konsert.


ShitKid jobber akkurat nå med ny musikk som kommer til å slippes i høst. Gjennom sommeren har hun spilt en rekke konserter i Sverige.

ANNONCE