Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Muse, Steve Vai og Melvins er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Er du fan av bombastisk gitaronani er dette en uke som nok vil være preget av valgets kvaler for konsertgjengere i hovedstaden. På søndag kveld spiller nemlig Muse (bildet) i Telenor Arena samtidig som supergitaristen Steve Vai inntar Rockefeller for å feire at det er 25 år siden albumet Passion And Warfare ble gitt ut.

Heldigvis ligger det også et rimelig greit alternativ i at Buzz Osborne og hans Melvins spiller på Blå to dager tidligere, og at man kan få oppleve reggae-legenden Lee Scratch Perry og Mad Professor i levende live på Folken i Stavanger - en by som også byr på en helt ny festival denne uken.

Her er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene!


Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Mablis: Vålandskogen, Stavanger 10. og 11. juni

Den nye festivalen Mablis, som arrangeres i Vålandskogen i Stavanger denne helgen, kan by på både kjente og ukjente artister. På toppen av plakaten finner vi publikumsfavoritter som Lars Vaular og OnklP & De Fjerne Slektningene, men også nyere navn som Ary, Izabell, Sløtface og Urørt-vinner Cezinando burde kunne friste noen og en hver.


Hele programmet til Mablis finner du her.

Melvins: Blå, Oslo 10. juni


I 33 år har amerikanske Melvins hersket i undergrunnen. I forrige uke slapp de albumet Basses Loaded - for øvrig deres 25. studioalbum i rekken - og til helgen spiller de på Blå, en konsert som ble utsolgt på bare noen få timer da billettene ble lagt ut tidligere i år.

De som har vært så heldige å sikre seg billetter til denne konserten er sikret en helaften med bandets umiskjennelige blanding av sludge-, doom- og stoner-metal, og forhåpentligvis en opplagt Buzz Osborne i front.

Vi gleder oss!

Lee Scratch Perry & Mad Professor: Folken, Stavanger 11. juni


Mange ble nok skuffa da reggae-legenden Lee Scratch Perry og Mad Professor måtte kansellere deres planlagte konsert i Stavanger for to måneder siden på grunn av reiseproblemer. Heldigvis ble en ny dato satt opp rimelig raskt, og kvelden blir nå også en slags etterfest for festivalen Mablis.


Det er gode muligheter for at dette blir en legendarisk kveld i oljebyen.

Muse: Telenor Arena, Oslo 12. juni


Er du klar for et storslått brak av en konsertopplevelse? Er det noe denne britiske trioen kan er det å løfte de store folkemengdene til ekstatiske høyder. Vår anmelder var litt lunken til deres siste album Drones, men alle vet jo at det er på scenen Muse hører hjemme.

Pass opp for fallende droner, og gjør deg klar for en helaften med Muse i Telenor Arena!


Steve Vai: Rockefeller, Oslo 12. juni

I år er det 25 år siden Steve Vai slapp albumet Passion And Warfare, og det feires selvfølgelig med en turné som tar supergitaristen til hovedstaden denne uka.

Steve Vai har solgt 15 millioner album og jobbet med legender som Frank Zappa, Public Image Ltd., David Lee Roth og Whitesnake. Og vi tror spesielt fans av Passion And Warfare har mye å glede seg til når gitaristen går ut på scenen søndag kveld!

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE