Nyhet

Madonna fyller 60 år i dag – og har ett bursdagsønske

GAFFA.no - alt om musikk.

60-årsjubilanten har ladet opp hele uka.

Tirsdag la Madonna ut et bilde av seg selv på Instagram der hun skrev «I dag har jeg kake på hodet», og la til «to dager igjen», etter mandag å ha lagt ut et årgangsbilde av seg selv med munnen full av kake og oppfordringen «la oss alle spise kake».

Sønnen Rocco fylte 18 år den 11. august, noe hun også markerte i sosiale medier med å fastslå at de årene gikk «på et øyeblikk».


LES OGSÅ: Britisk avis: «Denne festivalen hadde årets beste lineup».

Madonna regisserer selv hva hun synes folk burde gi henne på den store dagen hennes: Hun har satt i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for sin egen, malawiske hjelpeorganisasjon Raising Malawi på Facebook.

Under tittelen «Raise Malawi in Honor of Madonna's Birthday!» er det allerede samlet inn over 200.000 dollar av de 300.000 som er målet. Innsamlingen varer fra 30. juli til 31. august, og firmaet Ripple vil matche det innsamlede beløpet med like mye, heter det om aksjonen.


Erklært æresborger av landet

Madonna grunnla Raising Malawi i 2006, samme år som hun startet prosessen med å adoptere sønnen David Banda. To år senere ble hun erklært æresborger av landet. Hun har også datteren Mercy James, adoptert i 2009, mens tvillingene Esther og Stella ble adoptert i 2017.

— Til bursdagen min kan jeg ikke tenke meg noen bedre gave enn å sette min globale familie i forbindelse med dette vakre landet og barna som trenger hjelpen vår mest. Hver dollar som samles inn, vil gå direkte til måltider, skole, uniformer og helsehjelp, sier Madonna.


LES OGSÅ: Den legendariske rockeklubben blir kastet ut av huseier.

Madonna har siden det selvtitulerte debutalbumet traff hyllene i 1983 solgt mer enn 300 millioner plater, vært på ti konsertturneer, og regnes av Guinness' rekordbok som den mestselgende, kvinnelige plateartisten noensinne, ifølge BBC.

(©NTB)


ANNONCE