Nyhet

Madonna får gjennomgå i sosiale medier

GAFFA.no - alt om musikk.

Nå får Madonna gjennomgå i sosiale medier for hyllesten hun holdt for Aretha Franklin under MTV VMA-prisutdelingen mandag. «Alt jeg hørte, var at hun hyllet seg selv», lyder en tvittermelding.

Også bransjefolk reagerer, ifølge Variety , som oppsummerer reaksjonene i sosiale medier.

— Madonna presenterer en Aretha Franklin-hyllest av Madonna med Madonna og Madonna som «Madonna», skriver Marc Snetiker i Entertainment Weekly.


ESPNs sportsprofil Katie Nolan tvitrer: «Vet Madonna at Madonna ikke er død?».

LES OGSÅ: Avicii ble hedret under MTV-utdeling.

Fra Twitter-kontoen til bladet The Roots, som ifølge sin profil kommenterer nyheter sett fra ulike svarte perspektiver, meldes det: «Fikk Madonna akkurat Arethas død til å handle om seg selv?»


Skuespilleren og TV-verten Nina Parker langer også ut, og skriver: «Det handler ikke om deg, søster! Du viser ikke en slik manglende respekt mot et ikon på den måten».

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Bakgrunnen for at så mange har reagert i sosiale medier, er hvordan Madonna i sin hyllest til den avdøde souldronningen valgte å fortelle en historie om hvordan hun selv ble inspirert til å skrive sin egen musikk etter å ha sunget Natural Woman på en audition.

En professor i afrikansk-amerikansk studier, Greg Carr, spør «hvorfor rasjonelle mennesker bryr seg om hva Madonna har å si» og beskylder Madonna indirekte for kulturell appropriasjon:


— Den ene er soulens dronningmor. Den andre, i likhet med kulturen hun med suksess har brukt for å oppnå berømmelse, er i sin helhet avledet av denne dronningmoren og folket hun kom fra.

LES OGSÅ: Michael Jackson mistet førsteplassen.

Ifølge Variety dreide mesteparten av hyllesten, som MTV hadde bedt det aldrende popikonet om å holde, seg om Madonnas egen, mislykkede audition – før hun til slutt tilføyde:


— Jeg vil takke deg, Aretha, for å ha gitt oss styrke. R-E-S-P-E-C-T. Lenge leve dronningen.

Madonna har ikke kommentert den dårlige mottagelsen foreløpig. På forhånd delte hun en video av seg selv som ble sminket før TV-sendingen, med hashtagger som #respect og #arethafranklin.

(©NTB)


ANNONCE