Nyhet

Kendrick Lamar nekter pressefotografer tilgang

GAFFA.no - alt om musikk.

Kendrick Lamar holdt fast ved sitt fotonei, selv om Øya prøvde å forhandle frem at norske medier skulle få ta bilder under torsdagskonserten.

— Øyafestivalen har i lang tid forsøkt å forhandle fram en tillatelse, slik at norske medier kan fotografere under konserten. Dessverre har dette ikke endret artistens krav, heter det i en uttalelse fra Øya torsdag, samme dag som den amerikanske stjernen ankom landet.

Lamar og hans management sa tvert nei til enhver profesjonell fotografering, både fra fotograv og fra publikumsområde.

LES OGSÅ: Flest kvinner vil bli musikksjef-vikar i P3.

Lamars fotonekt følger hakk i hæl på at Britney Spears også kjører samme løp på sin fredagskonsert i Telenor Arena, noe som NTB, VG, Dagsavisen, Dagbladet, NRK, TV 2 og Aftenposten i en felles pressemelding kalte en uakseptabel begrensning på pressefriheten og til hinder for fri nyhetsformidling.

Boikott av en rekke konserter

At rapperen som tidligere i år mottok en av presseverdenens gjeveste hedere, en Pulitzerpris, sørger for å forby pressefotografer tilgang, kom ikke som noen overraskelse:

Også da han gjestet Telenor Arena i mars i år fikk pressen nei og beskjed om at kun bilder som artistens egen fotograf tok, ville være tilgjengelig. Digital News skrev i februar at hans plateselskap, Top Dawg Entertainment, kjørte samme opplegg for hele Europa-turneen.

LES OGSÅ: Britney svarer norsk presse.

Vi i GAFFA har bare det siste året boikottet norgeskonserter med Eminem, The Killers, Bob Dylan, Ariana Grande, Bruno Mars, Robbie Williams og altså Lamar av samme årsak. Samtidig fjernet artister som Paul McCartney, Muse, Iron Maiden, Mariah Carey og Kiss sine fotokontrakter, fordi de har fått vite at den norske presse ellers vil boikotte konsertene. Nylig snudde også Guns 'N Roses.

(©NTB)

ANNONCE