Nyhet

Norske Bob Dylan-fans feirer 77-årsdagen også

GAFFA.no - alt om musikk.

Trofaste Bob Dylan-fans samler seg rundt i Norge for å hylle helten på hans 77-årsdag 24. mai.

Nå meldes det at Bobfest 77 skal arrangeres i Lille Sal i Oslo Konserthus 23. mai. Under målsettingen «for at Bob skal rekke å forstå hvor mye han settes pris på i Norge», samles noen av landets fremste Dylan-fans dagen før dagen.

Sentralt står The Salmon Smokers. Bandet gjorde en sterk innsats i Oslo Spektrum i april i fjor som backingband for et tyvetalls store, norske artister som hyllet Leonard Cohen. Cohen-showet er også blitt vist på NRK.


LES OGSÅ: Hiphop-stjernen vil samarbeide med Morrissey.

Med som gjester på Bob-feiringen kommer nye, sterke navn som Tom Roger Aadland – som har to sterkt kritikerroste og Bob-godkjente album med norske gjendiktninger bak seg, så vel som Luke Elliot, Hege Brynildsen og Kristian Torgalsen.

Bobfest 77 innledes av Norges ledende Dylan-kjenner, Johnny Borgan, i samtale med musikkjournalist Tom Skjeklesæther.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Dagen etter Dylan-bursdagen går startskuddet for den todagers Dylanfestivalen på Beitostølen, som har vært arrangert i en årrekke etter initiativ fra Terje Steinsrud og personer i Norsk Dylanologisk Selskab. I år byr man på Synvis, Kim Eikenes & Jellyco Valley, The Rebels og Dylan Bonanza – og også på Beitostølen dukker Johnny Borgan opp. Det loves foredrag og utstillinger.


LES OGSÅ: Beyoncés store Coachella-overraskelse.

Hva Bob Dylan selv gjør på fødselsdagen sin er uvisst: Ut april måned er han på veien med sin evigvarende turné i Tyskland og Italia, før neste dato ut er i juli på japanske Fuji Rock Festival.

(©NTB)


ANNONCE