Nyhet

Highasakite-striden fortsetter

GAFFA.no - alt om musikk.

Medlemmene Marte Eberson, Kristoffer Lo og Øystein Skar stiller en rekke spørsmål rundt trommeslager Trond Bersus rolle i bandet.

Det siste året har det blitt skrevet mye i norsk presse om oppbruddsstemning internt i Highasakite (bildet).

På de siste to albumene har bandet bestått av keyboardist Marte Eberson, gitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslageren Trond Bersu – i tillegg til frontfigur Håvik.


LES OGSÅ: Den utrolige turnéen som aldri ble noe av.

Ryktene oppsto først etter at Ingrid Helene Håvik hadde tatt patent på bandnavnet. I midten av oktober kom det dog en klage på godkjenningen i patentstyret fra de tre medlemmene Marte Eberson, Kristoffer Lo og Øystein Skar, som nå skal være ute av bandet.

Striden om bandnavnet har blitt omtalt som bitter. Ifølge de tre bandmedlemmenes representanter ble Håviks patentregistrering gjort «i strid med god forretningsskikk».


Føler seg «tvunget ut»

Ifølge VG går Eberson, Lo og Skar nå løs på trommeslager Trond Bersu i nytt partsinnlegg til Patenstyret. Han er det eneste gjenværende medlem av Highasakite sammen med vokalisten.

Avisen skriver at skytset fra de tre utstøtte tidligere primært har vært rettet mot henne.


LES OGSÅ: Raser mot Guns N' Roses.

Håvik og Bersu startet bandet sammen i 2010. Overfor Patenstyret har hennes advokat argumentert for at dette gir Håvik og Bersu rettighetene til bandnavnet.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Håviks advokat har i tidligere innlegg til Patenstyret påpekt at Lo, Eberson og Skar brukte tid på andre prosjekter enn Highasakite. I det nye innlegget påpeker de at Bersu var aktiv i bandet Pelbo i 2012, mens Håvik ga ut soloplate i 2013.

Det kommer også frem at de tre føler seg «tvunget ut» av bandet. De ønsker ikke å utdype dette overfor VG.


— Det er feil å si at de ble tvunget ut av bandet, sier Ingrid Helene Håvik til avisen.

LES OGSÅ: 120 millioner til norgesaktuelt boyband.

Bandet slapp sitt siste album, kritikerroste Camp Echo, i 2016. I fjor var singelen 5 Million Miles eneste nytt på musikkfronten fra Highasakite - et samarbeid med produsentene i Stargate, uten medvirking fra majoriteten av bandets medlemmer.


Håvik figurerte også alene på coveret til singelen.

ANNONCE