Nyhet

Derfor takker Highasakite nei til 900.000 kroner i offentlig støtte

GAFFA.no - alt om musikk.

Highasakite-Ingrids svangerskap, samt inntekter langt over budsjett, oppgis å være blant årsakene til at bandet velger å tilbakeføre støtte til Kulturrådet.

Det skriver avisen VG i dag. Det norske bandet slapp kun én singel i 2017, men var også særdeles aktive på turnéfronten. Bandet fikk ifølge avisen 900.000 kroner i støtte fra Norsk Kulturråd etter søknad høsten 2016. Dette tilsvarer 300.000 kroner for hvert av årene 2017, 2018 og 2019.

Beløpet har de nå valgt å tilbakeføre med begrunnelsen at fjoråret ble vesentlig bedre økonomisk enn budsjettert i søknaden.


LES OGSÅ: Prog-stjernelag til Norge denne måneden.

Highasakite-manager Glenn Larsen uttaler overfor avisen at vokalist Ingrid Helene Håvik (bildet) sitt svangerskap også er grunnen til at bandet også takker nei til den offentlige støtten som var beregnet på inneværende og neste år:

— Ettersom Ingrid Helene Håvik venter barn i juni, så sier det seg selv at den ambisiøse turnévirksomheten det ble lagt opp til i utlandet for 2018 og 2019 har endret seg i vesentlig grad. Det var blant annet dette vi fikk støtte til. Highasakite har derfor sagt ifra seg støtten for 2018 og 2019.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Det siste året har det blitt skrevet mye i norsk presse om oppbruddsstemning internt i Highasakite.


På de siste to albumene har bandet bestått av keyboardist Marte Eberson, gitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslageren Trond Bersu – i tillegg til frontfigur Håvik.

LES OGSÅ: Lindsey Buckingham forlater Fleetwood Mac.

Ryktene oppsto først etter at Ingrid Helene Håvik hadde tatt patent på bandnavnet. I midten av oktober kom det dog en klage på godkjenningen i patentstyret fra de tre medlemmene Marte Eberson, Kristoffer Lo og Øystein Skar, som nå skal være ute av bandet.


Striden om bandnavnet har blitt omtalt som bitter. Ifølge de tre bandmedlemmenes representanter ble Håviks patentregistrering gjort «i strid med god forretningsskikk».

ANNONCE