Nyhet

Bob Dylan synger ut om homofil kjærlighet

GAFFA.no - alt om musikk.

Bob Dylan, Kesha og St. Vincent er å høre på den nye EP-en Universal Love – som byr på nye versjoner av klassiske bryllupslåter, tilpasset likekjønnede par.

Det melder New York Times om utgivelsen, sluppet 6. april.

Hotellkjeden MGM i Las Vegas tok initiativ til Universal Love fordi mellom 20 og 30 prosent av bryllupene som arrangeres på kjedens 15 hoteller i byen utgjøres av lesbiske og homofile par.


— Ser på popmusikkens historie, er kjærlighetssangene hovedsakelig sunget fra et heteroseksuelt perspektiv. Men ser vi på musikk som noe som bringer folk sammen, burde de ikke være åpne for alle, sier medprodusent Tom Murphy.

LES OGSÅ: Pharrell tar med seg N.E.R.D til Norge.

Involverte rettighetshavere var ifølge avisen svært positive, i likhet med artistene selv. Hovedprodusent Rob Kaplan sier Dylan øyeblikkelig tente.


— Det var ikke bare «ja, jeg gjør det». Det var «hallo, jeg har en idé til en låt», sier Kaplan til avisen. Dylan gjorde den amerikanske låtklassikeren She's Funny That Way – men som He's Funny That Way.

Artikkelen fortsetter under utgivelsen.


Kesha på sin side gjorde Janis Joplin-låten I Need A Man To Love om til I Need A Woman To Love.

LES OGSÅ: Intervju med hiphop-talentet Sebastian Zalo.

Andre artister som medvirker er Ben Gibbard (Death Cab For Cutie), som gjør And I Love Him, Valerie June, som gjør Mad About The Girl, og Kele Okereke.


(©NTB)

ANNONCE