Nyhet

Trump får svi i ny musikkvideo

GAFFA.no - alt om musikk.

Da medlemmer fra Rage Against The Machine, Public Enemy og Cypress Hill gikk sammen for å danne gruppen Prophets Of Rage, var formålet å «kjempe mot maskinen og systemet» – og det blir det ikke lagt skjul på i den nye musikkvideoen fra supergruppen.

Det står «Trump Tower» i store gullbokstaver over inngangen til Det Hvite Hus, og når kameraet zoomer ut ser man lange rekker av svarte menn som henger fra galgene. Slik innledes den nye musikkvideoen til Prophets Of Rage, som er fylt med nazi-symbolikk og en usedvanlig tydelig kritikk av president Donald Trump.

Trump får satt sitt ansikt på heilende nazister og blir fremstilt som en gammeldags western-gunslinger som skyter på mål etter Hillary Clinton til stor applaus fra visepresident Mike Pence.

LES OGSÅ: Queens Of The Stone Age gjester NRK denne uka.

Musikkvideoen er laget til låta Hail To The Chief, hentet fra Prophets Of Rage nylig utgitte selvtitulerte debutalbum. Hele albumet er kommet til verden på bakgrunn av en stor frustrasjon over fjorårets amerikanske presidentvalg.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— I utgangspunktet var Trump hovedårsaken til at samlet oss. Men det er ikke sånn at vi ønsker en katastrofe bare sånn vi kan være et bedre band. Vi vil at verden skal være bra og vakker, uttalte rapperen Chuck D da GAFFA møtte bandet til intervju tidligere i år.

p>

LES OGSÅ: Vil løfte frem kontrabassen i populærmusikken.

Rage Against The Machine forutså for øvrig allerede i 1999 at Donald Trump ville stille opp i den amerikanske presidentvalgkampen. Det skjedde i musikkvideoen Sleep Now In The Fire, regissert av Michael Moore.

Se videoen under (Trump-delen kommer etter ca. ett minutt).

LES OGSÅ: Legendariske garasjerockere søker konsert i Norge.

ANNONCE