x

En ledende innsatsstyrke med revolusjonære musikere

En ledende innsatsstyrke med revolusjonære musikere

Prophets Of Rage er et nytt musikalsk prosjekt bestående av medlemmer fra Rage Against The Machine, Public Enemy og Cypress Hill. De har alle gjort opprør mot det etablerte i sine respektive grupper - nå er det tid for å forene kreftene.

Chuck D og hans kompanjonger i Public Enemy har gjennom sin musikk bekjempet sosial ulikhet og rasisme i USA siden 1986. Rage Against The Machines musikk tok nittitallet med storm, samtidig som den kom med skarp kritikk av den amerikanske regjeringen og oppmuntret folk til å stå imot den og alle andre undertrykkende autoriteter.

Etter at Trump vant valget i USA, har det politiske bildet i verden virket faretruende ustabilt. Det var som følge av dette at Prophets Of Rage tok til aksjon.

— Tom Morello mente at noe måtte svare til hva som skjedde i statene i fjor. Det måtte gjøres noe annet enn å bare tweete om det. Han spurte sine bandkamerater fra Rage Against The Machine om de var interessert. Så spurte han B Real fra Cypress Hill, og meg og DJ Lord fra Public Enemy. Så gjensto bare utfordringen i å få det til å funke. Tom sier det best; «Vi er en ledende innsatsstyrke med revolusjonære musikere», sa Chuck D til GAFFA da bandet gjestet Copenhell i København denne sommeren.

LES OGSÅ: Metalband anklages for gruppevoldtekt.

— I utgangspunktet var Trump hovedårsaken til at samlet oss. Men det er ikke sånn at vi ønsker en katastrofe bare sånn vi kan være et bedre band. Vi vil at verden skal være bra og vakker, forteller han videre.

En supergruppe i rasende motstand

Den nye supergruppen har en samlet diskografi og anerkjennelse som er ubestridelig imponerende. Den består av enkeltstående legender innenfor hiphop og rock, og må være en drøm som har blitt virkelig for alle som elsker sann opprørsmusikk.

Men hvordan fungerer et band med så mange sterke individer? DJ Lord, kjent fra Public Enemy, kunne fortelle oss dette om dynamikken mellom storhetene:

— Vi har det gøy sammen og alt går ganske smertefritt. Når vi lager musikk så er det smertefritt. Vi har sanger som har oppstått på øvinger og i jam-sessions. Mange av sangene oppsto slik. Vi bare jammet og kjente på hverandres vibber. Kjemien bare fungerer. Det er en vakker ting. Vi er ikke i en situasjon hvor labelet har puttet oss i et rom sammen og bedt oss om å komme opp med noe. Vi er likesinnede individer.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Prophets Of Rage slipper sitt selvtitulerte debutalbum denne uka. Singlene Unfuck The World, Radical Eyes og Living On The 110 har en etter en blitt tilgjengelige i løpet av sommeren. Er disse representative for resten av albumet, så kan vi se frem til en virkelig sint og opprørsk plate.

— Det er tolv sterke sanger. Vi var i studio i tre måneder og slo ut av oss vårt bilde av verden. Vi turnerte i 2016 mens vi opprettholdt magien i studio. Det var en fantastisk opplevelse. Albumet kommer til å komme ut å reflektere nåtiden, sa Chuck D om den oppkommende debutskiven.

Verden kommer ikke til å fikse seg selv

En må ta saken i egne hender og kjempe for det en står for. Dette er essensen for prosjektet Prophets Of Rage, og noe som tydelig kommuniseres i låten Unfuck The World.

Dette er et ståsted som få vil motsette seg. Men de er heller ikke et band som er redde for å ta opp kontroversielle temaer. På deres kommende album finnes blant annet låta Legalize Me, som omhandler USAs narkotikapolitikk.

Legalize Me handler om kampen for forståelsen av at marijuana er like naturlig som luften selv. Det er en del av jorda. Å gjøre forretning av det, å sette lover og restriksjoner rundt det, er ikke riktig. Det er så mange andre ting i vårt samfunn som er lovlig, men som også tar livet av folk. Hva er greia? Myndighetene i USA støttet sigarettindustrien i hundre år. For ikke å snakke om all den syke maten som er lov å selge i statene. Man må alltid være skeptisk til myndighetene. Legalize Me insiterer på at vi burde stille spørsmålstegn med hvorfor ting er som de er, forteller Chuck D.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Black Angels i Oslo.

Tekster er aldri så gode som fremførelsen og uttrykket i musikk. Men Prophets Of Rage må sies å ha begge aspektene i boks. De er et band som med viten og vilje vil skape politisk debatt. Og det er vel også etterlengtet?


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA