Nyhet

Ny musikk, besetning og turné

GAFFA.no - alt om musikk.

Gåte gjør flere endringer før comebacket.

Tidligere i år meldte det norske bandet, som var blant Norges største på 2000-tallet, at det var på tide med comeback. Med i besetningen av 2017-utgaven til bandet hadde blant annet Katrin Frøder, som også har fått mye oppmerksomhet som soloartist under navnet Frøder de siste årene, kommet med.

LES OGSÅ: Anmeldelse av John Legend i Oslo Spektrum.


I dag kommer nyheten om at originalgitarist Magnus Børmark returnerer, samtidig som Katrin Frøder trekker seg ut av Gåte. For Frøders del blir kombinasjonen av fullt bandmedlemsskap med både solokarriere, låtskriving og produsering, for omfattende til at det lar seg gjennomføre. Det gledelige er at hun kommer til å fortsette samarbeidet på låtkriversiden, noe både Gåte og Frøder er enig om er den beste løsningen, skriver bandet i en pressemelding.

Gåte vil med dette være en trio bestående av Gunnhild og Sveinung Sundli, og Magnus Børmark. Livebesetningen vil i tillegg bestå av Jon Even Schärer på trommer og Mats Paulsen på bass.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Stolt Solvår som slippes 6. oktober blir Gåtes første nye låt på 12 år. Låten er skrevet av Knut Buen, Katrin Frøder og Gåte. Dette vil bli den første smakebiten fra den kommende EP-utgivelsen Attersyn, som slippes 3. november.


Et nytt album er ifølge plateselskapet Drabant ventet i april 2018.


LES OGSÅ: Intervju med Laurie Anderson.

Bandet legger også ut på klubbturné i februar med konserter i Bergen, Trondheim og Oslo. Billettsalget til disse konsertene starter allerede i morgen klokken 09:00 via Ticketmaster.

ANNONCE