Nyhet

Mediesjefer går sammen om ultimatum til Volbeat

GAFFA.no - alt om musikk.

Etterskjelvet etter Volbeats manglende akkrediteringsgodkjennelser til konserten i Parken i København har medført mange reaksjoner i Danmark.

På sosiale medier har rockebandets oppførsel vært katalysator for interessante spørsmål: Hvor selektive kan artister tillate seg å være, og er det god stil å sensurere omkringstående kritiske stemmer? Nå stiller seks danske medieledere et ultimatum til Volbeat.

I slutten av forrige måned inntok Volbeat Parken, som det første danske hovedband noensinne. Tilbake i desember ble samtidlig 48.000 billetter revet bort, og sånn sto alt klart for en historisk rockefest. Herligheten tok dog en uventet vending da hverken metalmagasinet Devilution eller Ekstra Bladets akkrediteringsforespørsler til konserten ble godkjent. Hos både Devilution og Ekstra Bladet hersket det en oppfattelse av at tidligere dårlige anmeldelser og generelle beefs var utløsende for den manglende invitasjonen til festen. 


LES OGSÅ: Countrystjerne omkom i ulykke på vei til konsert.

Uten tilgang til presseplassene måtte de uinviterte anmelderes medier selv punge ut og troppe opp til konserten på egen hånd - og for øvrig kjøpe billetter til den utsolgte konserten via svartebørs (og heller ikke ha tilgang til å ta bilder til anmeldelsen).

Artikkelen fortsetter under videoen.

I et brev til Volbeat går grunnleggeren av Devilution, Jacob Dinesen, samt sjefredaktørene fra Politiken, Berlingske, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og BTMX nå sammen om å ta avstand til akkrediteringsnekten. I brevet opplyser de blant annet:


— Anmeldervirksomhet i Danmark skal være fritt og uavhengig. Vi skal derfor understreke at vi fremover forventer at alle medier blir behandlet på samme vis. Enten blir alle akkreditert ellers får alle nei.


LES OGSÅ: Stort intervju med Susanne Sundfør.

— Det er en prinsippsak. Av hensyn til danske lesere kan vi ikke tillate at artister plukker i anmelderstanden for å sortere bort de mest kritiske stemmene, sier sjefredaktør i BTMX Jens Grund i et intervju med den danske avisen BT.

Han understreker videre at selv om de forskjellige avisene er konkurrenter er det viktig, og en fordel for offentligheten, at alle har lik tilgang til å bedriver kritisk og konstruktiv journalistikk.


GAFFA Danmark skriver at de vil støtte opp om ultimatumet - og boikotte fremtidige konserter med Volbeat om denne forskjellsbehandlingen fortsetter. Da bandet gjestet Telenor Arena i Oslo denne uken ble vi ikke forelagt noen spesielle restriksjoner - og vi har heller ikke hørt om medier som er blitt nektet akkreditering i forbindelse med konserten i Norge.

ANNONCE