Nyhet

Nekter kritiske anmeldere adgang

GAFFA.no - alt om musikk.

Mener kritiske anmeldere nektes offisiell adgang til Volbeats utsolgte konsert i København i kveld.

Det skriver blant annet GAFFA Danmark. Verken metalmagasinet Devilution eller Ekstra Bladet sine akkrediteringsforespørsler er blitt godkjent når det danske bandet skal stå på scenen i Parken i kveld.

Hos både Devilution og Ekstra Bladet hersker det en konsensus om at tidligere dårlige anmeldelser og generelle «beefs» er katalysatorer for dette.

LES OGSÅ: Anmeldelse av fjorårets Volbeat-konsert i Norge.

Devilutions Jacob Dinesen uttaler følgende i en kommentar til GAFFA:

— Vi har ikke gitt så mye ros til Volbeats sine siste konserter. Dessuten lagde Jens Jam og jeg en bok om Michael Poulsen (frontmann i Volbeat, red. anm.), som han/de ikke var så veldig glade for. Uten å være overdrevent paranoide mener vi bestemt at vi kan se et system i deres boikott.

I kveld inntar Volbeat Parken i København som det første danske hovednavnet noensinne. I desember ble samtlige 48.000 billetter revet bort på en liten uke. Neste måned står bandet på scenen i Norge når de gjester Telenor Arena.

LES OGSÅ: Kan skilte med en bedre deltidsjobb – og nytt album.

Ekstra Bladets sjefredaktør Karen Bro uttaler seg på følgende måte til eget medie:

— Vi har som kjent en fri presse og en fri debatt i dette landet. Og Volbeat burde ha brede skuldre nok til å kunne tåle kritikk. Jeg har vanskelig for å se for meg hva det ellers skulle handle om når de bevisst gjør våre arbeidsvilkår dårligere på denne måten.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Jacob Dinesen utdyper sin bekymring og peker samtidig i retning mot USA på deres nettsider.

Han understreker også at det er det prinsipielle i saken han tar avstand fra. På Devilutions hjemmeside skriver han for øvrig følgende, med en tydelig referanse til Volbeats album Seal the Deal & Let's Boogie fra 2016: «Let’s Seal the Deal & Let’s Boycott».

LES OGSÅ: Trekker artistene sine fra festival - dagen før avspark.

Ifølge Ekstra Bladet har konsertarrangøren Live Nation ingen kommentar til eller forklaring på hvorfor de ikke er akkreditert til konserten. De henviser i stedet til bandets plateselskap Universal, som heller ikke kan komme med en forklaring. Det har heller ikke lykkes GAFFA Danmark å få kontakt med Universal.

Volbeat gjester Telenor Arena 7. september.

ANNONCE