Nyhet

Highasakite er i studio – uten tre av medlemmene

GAFFA.no - alt om musikk.

Ifølge VG ser splittelsen ut til å være et faktum i studio, selv om bandet fortsatt turnerer som en kvintett.

Vi har tidligere skrevet om oppbruddsstemning internt i det norske bandet, men vokalist Ingrid Helene Håvik gikk kort tid etter det ut og avkreftet ryktene om krangling innad i bandet og at det skulle oppløses.

På de siste to albumene til Highasakite har bandet bestått av keyboardist Marte Eberson, gitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslageren Trond Bersu – i tillegg til frontfigur Håvik.


LES OGSÅ: Like kjedelig som en firer-anmeldelse.

De har turnert rundt omkring i Norge i hele sommer, med alle fem medlemmene. Nå er det ifølge VG mye som tyder på at Lo, Eberson og Skar er på vei ut av bandet, ufrivillig.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Som avisen skriver, er det på Highasakites Instagram og Facebook nylig blitt postet bilder og meldinger som viser at de er i gang med å lage en ny plate – fra studioet Ocean Sound på Giske, og fra Bengtsfors i Sverige. På bildene figurerer kun Håvik og Bersu.


LES OGSÅ: «Vi er jo åpne om det at vi stjeler sinnssykt mye».


— Jeg har ikke vært med til Giske eller Sverige. Jeg har ingen informasjon om innspillinger av ny musikk, sier Eberson til VG, men vil ikke kommentere det ytterligere.

Håvik sier til avisen at det ikke er noe uvanlig ved at det bare er de to som er i studio.

Figurerer alene på promomateriell


Da vi først omtalte oppbruddsstemningen, var det fordi det hadde kommet frem opplysninger om at Håvik ønsket å ta med seg rettighetene til merkevaren Highasakite videre som privatperson.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Foo Fighters sitt nye album.

Flere reagerte også på at hun figurerte alene på promomateriell og coverbilde i forbindelse med den nyeste singelen 5 Million Miles. Hun skal også ha vært den eneste av bandets fem medlemmer som hadde noe med låta å gjøre.


Det var også bare Håvik og Bersu som stilte på det amerikanske talkshowet «Conan» i mai.

ANNONCE