Nyhet

Har skrevet 150 sider langt manifest om Carly Rae Jepsen - hevder alle låtene hennes er like

GAFFA.no - alt om musikk.

Den canadiske manusforfatteren Max Landis, som blant annet har laget sci-fi-thrilleren «Chronicle» og «Victor Frankenstein» har skrevet et 150-siders manifest om Carly Rae Jepsens sangkatalog. Han hovedpåstand er at absolutt alle hennes sanger - inkludert coverlåter - formidler den samme historien.

«Forestill deg en verden hvor The Rolling Stones kun sang om å ha sympati med djevelsen. Hvor The Beatles kun sang om gule ubåter. Eller hvor Beyoncé kun sang om å være en singel dame», skriver manusforfatten på nettstedet «A Scar No One Else Can See», der han også har lansert sitt manifest.

For det er nettopp det Landis hevder: At Carly Rae Jepsen (bildet) synger den samme historien om og om igjen, gjennom tre album, to EPer og dusinvis av singler.


LES OGSÅ: Hemmeligheten bak konsertklubbene som overlever.

Det amerikanske magasinet Slate har laget en oppsummerende artikkel om teorien, og den repetetive historien handler om et helt spesielt forhold mellom to mennesker som går galt - et tre-stegs narrativ som Landis kaller «The Jepsen Pattern».

Meget kort fortalt forløper «The Jepsen Pattern» seg på følgende vis:


(1) En jente forelsker seg i en gutt. (2) De flørter med hverandre, ligger sammen og har et kort seksuelt forhold, før (3) han avviser henne og knuser hennes hjerte fordi han heller bare vil være venner.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Hvis du er skeptisk og heller vil ha den lange historien, kan du dykke ned i hele Landis' manifest som du kan finne på hans nettside. Hvis du (forståelig nok) ikke orker, og tenker: «Han her Landis, han er litt av en skrue», så vil du kanskje like hans selvironiske instruksjonsvideo, hvor han blir iført tvangstrøye og legges inn på psykiatrisk avdeling.

Se videoen over.

LES OGSÅ: Festivalen mister kommunal støtte.


ANNONCE