Nyhet

Dette er artistene vi drømmer om å se på festival i 2016

En Guns N' Roses-gjenforening? Adele? N.W.A.? Miley Cyrus? The Smiths? A-ha? Bare fantasien setter grenser.

Festivalsommeren 2015 er ubønnhørlig over, så hva er vel bedre enn å se fremover mot neste år? De kommende månedene vil som alltid være preget av rykter om gjenforeninger med legendariske band og superstjerner som plutselig er åpen for festivalkonserter ved siden av mer innbringende arenaturnéer. Arrangørene i det ganske land er nok allerede dypt nede i blokka på hvem de drømmer om å sette opp på de største scenene i 2016.

Vi har samlet opp noen artister og band vi gjerne skulle sett på skandinaviske festivalscener neste år. Noen av navnene er realistiske, noen totalt urealistiske. Men vi er ikke i tvil om at alle disse har potensiale for å skape nye store festivalopplevelser.

Guns N' Roses


Siden Slash gikk ut og fortalte at han og Axl Rose er blitt venner igjen - nærmere 20 år etter at den flosshattkledde gitaristen forlot Guns N' Roses, har ryktene svirret om en gjenforening av besetningen som slapp Appetite For Destruction i 1987. Utenkelig? Kanskje. Men tenk å få høre dette riffet fra Roskilde Festivals største scene neste år da:

Adele


I november slipper Adele (bildet) mest sannsynlig sitt nye album. Utgivelsen er etterlengtet som få både blant fansen, og ikke minst for platebransjen. Hennes andrealbum 21 var nemlig albumet som ble mest solgt i USA både i 2011 og i 2012, hun er i tillegg artisten som har solgt flest album i Storbritannia dette årtusenet(!). Så spørs det bare om hun vil gjøre konserter - og om hun i tillegg vil begi seg ut på festivalscener. Det begynner å bli lenge siden Adele skulle spille på Roskilde Festival i 2008 (en opptreden som dessverre ble avlyst da hun heller ville prioritere innspilling i studio).

Oasis


Seks år har gått siden kranglefantene i Oasis kastet inn håndkleet bare minutter før en planlagt konsert i Paris. Tidligere i år kom nyheten om at Noel og Liam Gallagher hadde begravet stridsøksen, og flere nyhetskilder meldte at brødrene skulle legge ut på turné i 2016. Vi krysser fingrene og håper så inderlig på at de har rett.

Miley Cyrus


Etter å ha frigjort seg fra Hannah Montana-imaget sitt har Miley Cyrus gjort seg bemerket som ubestridt twerke-dronning. Da hun gjestet Telenor Arena i fjor skrev vår anmelder at det bare var å la seg forføre, og bli mer en litt poptimistisk. Vi satser på nok en eksentrisk og overdreven fest neste sommer dersom popstjernen velger å spille festivaler. Kanskje tar hun med seg The Flaming Lips også?

A-ha


Bare fire år etter at den norske gruppen la opp for godt - og samtidig uttalte i media at det var større sjanse for at ABBA ble gjenforent enn at man fikk høre mer fra A-ha - er A-ha ute med nytt album og skal spille på den brasilianske gigantfestivalen Rock In Rio. En lang verdensturné følger, men ingen norske datoer er så langt offentliggjort. Kan A-ha bli et av de store festivalbandene neste sommer også i Skandinavia?

N.W.A.


Da N.W.A. slapp debutalbumet Straight Outta Compton i 1988 markerte de en revolusjon innen gangster-rap. I år ble bio-filmen med samme navn sluppet, og i den anledning ble noen av de gjenlevende medlemmene gjenforent for en mini-konsert, dessverre uten Dr. Dre. Om troppene samles på nytt, hadde det vært en helrå affære å få oppleve Fuck Tha Police og Chin Check på nært hold. Vi har trua!

Carly Rae Jepsen


Med et av årets beste popalbum har den unge canadieren virkelig tatt steget mot stjernehimmelen. På E•MO•TION har hun med seg Dev Hynes (a.k.a. Blood Orange), Ariel Rechtsaid, som har jobbet med artister som Haim og Solange, og Rostam Batmanglij fra Vampire Weekend, og sammen har de skrudd sensuelle poplåter iblandet deilige funk-elementer. Vi ser gjerne at hun tar med seg disse låtene til norske festivalscener.

Black Sabbath


Ozzy Osbourne & co skal legge ut på en siste verdensturné i 2016 og det begynner å bli noen år siden vi hørte låter som Iron Man og Sabbath Bloody Sabbath fra skandinaviske festivalscener. Ingen datoer i Europa er foreløpig annonsert, men vi tror neppe bandet kommer til å droppe å ta farvel med verken kontinentet eller de nordiske landene når det nå går mot slutten. Vi håper i det minste at Ozzy, Geezer og Tony klarer å skvære opp med trommis Bill Ward innen den tid.

Midnight Choir


I forrige uke ble det klart at norske Midnight Choir skal spille deres første konsert på 13 år i anledning Rockefellers 30-årsjubileum i 2016. Billettene til konserten med bandet som sto bak en av 90-tallets største norske klassikere Amsterdam Stranded ble revet bort og en ekstrakonsert satt opp. Kanskje flere fans burde få muligheten til å se dem når vinter blir til vår og sommer? Vi tror Midnight Choir hadde fungert utmerket i solnedgangen på Øyafestivalen.

The Smiths


Ingen liste over drømmegjenforeninger komplett uten The Smiths. Det legendariske britiske bandet ledet av sanger Morrissey og gitarist Johnny Marr ga ut en stripe klassiske album og singler før det var ubønnhørlig slutt i 1987. Siden har Morrissey uttalt at han heller vil spise sine egne testikler enn å gjenforene The Smiths, noe som sier mye med tanke på at han er vegetarianer. I 2016 er det 30 år siden gruppen slapp albumklassikeren The Queen Is Dead, og det er kanskje på tide å begrave stridsøksen(e) for en siste runde med konserter. Man kan selvsagt drømme...

Hvem skulle du helst sett på skandinaviske festivalscener neste sommer? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen og si din mening.


ANNONCE