Nyhet

Dropper populær festival - uten forklaring

GAFFA.no - alt om musikk

Apple Music-festivalen har brakt stornavn som Chance The Rapper, One Direction og Lady Gaga til London i ti år. Nå er den droppet, ifølge BBC uten forklaring.

Festivalen dro i gang i 2007, og varte i starten en måneds tid – der billetter ble utdelt til konkurransevinnere. Da var navnet iTunes, noe som ble gjort om da strømmetjenesten ble startet i 2015.

LES OGSÅ: Norsk festival får skryt i amerikansk presse.

Blant navn som har opptrådt er Amy Winehouse, Coldplay, Adele, Arctic Monkeys, Ed Sheeran, Katy Perry og Paul McCartney. De siste årene har Apple Music-festivalen vart 10 kvelder, og fjorårets artistliste bød blant andre på The 1975, Britney Spears, Elton John, Calvin Harris og Chance The Rapper (bildet).

Over og ut

Men nå er det altså slutt, melder BBC, som skriver at Apple ikke har gitt noen forklaring på hvorfor arrangementet ble stoppet. Festivalens hjemmeside viser kun til at man kan «gjenoppleve de historieskapende opptredenene fra festivalens scene» på iTunes.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Apple bekrefter sluttføringen overfor Music Business Worldwide, som skriver at beslutningen trolig er tatt for at selskapet heller vil satse på engangsforeteelser som konserter og livesessions à la «Next Up», og nytt originalinnhold som «Carpool Karaoke»-serien og dokumentarkonseptet «Behind The Album» – som hittil har tatt for seg Haim og Harry Styles.

LES OGSÅ: Se James Hetfield falle gjennom hull på scenen.

(©NTB)

ANNONCE