Nyhet

Vant høythengende pris for «Joni»-platene sine

GAFFA.no - alt om musikk.

Marit Larsen vant TONOs Edvardpris for søsterutgivelsene Joni Was Right I & II. Hun kaller utgivelsene «en arbeidsseier».

— Å vinne Edvard-prisen er bare så utrolig gjevt. Jeg er fremdeles veldig stolt over denne utgivelsen, sier Marit Larsen i en kommentar til seieren over Highasakite og Ina Wroldsen i klassen for populærmusikk.

De to EP-ene, sluppet digitalt med noen måneders mellomrom i fjor for så å samles til fysisk format, var Marit Larsens første utgivelser på sitt eget Håndbrygg Records – etter 20 år på store plateselskap.


LES OGSÅ: Beyoncé markerer den internasjonale jentedagen.

Der gikk hun også utenom popmusikken, og kombinerte store melodier med et mer organisk lydbilde, noe PR-byrået hennes sammenlignet med å tenke seg «Gillian Welch og Joni Mitchell drikke rødvin på Grünerløkka».

Joni Was Right var en arbeidsseier, et førstereisprosjekt for plateselskapet mitt og et ekte kjærlighetsbarn på samme tid. Å se et givende, utmattende og ufattelig fint år oppsummert og feiret på denne måten gjør meg varm og ydmyk. Tusen takk, sier Marit Larsen fra sitt hjem i New York, meldes det fra TONO.


Trofé og og 50.000 kroner

Prisen – oppkalt etter Edvard Grieg – består av et trofé av Bruno Oldani, et diplom og 50.000 kroner, og tildeles opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Juryen, bestående av komponister og musikkforleggere, kaller Joni Was Right I & II for «et modig pop-prosjekt med et smykkeskrin av låter i bakspeilet».

— Å utsette seg for en direkte sammenligning med tidligere mesterverk har ikke bare stor fallhøyde, det kan også fort bli et uoverkommelig hinder. Snubletrådene er mange, og veien ned i grøfta av halvgode kopier er farlig kort. Ikke så med Marit Larsen. Hun viser oss i stedet nye veier og nye utsyn i et velkjent og ikoniskmusikalsk terreng, heter det i begrunnelsen, som kaller Larsen for «en usedvanlig reflektert låtskriver med hardt tilstrebet egenart».


LES OGSÅ: Nå står rockebandet uten vokalist.

(©NTB)

ANNONCE