Nyhet

Punkbandet deler fengselsopplevelsen i London

GAFFA.no - alt om musikk.

I november og desember vil publikum selv få føle på kroppen hvordan det var å være Pussy Riot i et russisk fengsel. Samtidig vises en utstilling om dem og andre protestkunstnere.

Pussy Riot-medlem Nadezjda Tolokonnikova, som vil delta i enkelte utgaver av performanceforestillingen «Inside Pussy Riot» i Saatchi-galleriet i London fram mot jul, sier at det vil gi en opplevelse av «hvordan fengsel, forfølgelse av politiske aktivister og politisk undertrykking arter seg».

— Det vil også minne deg om hva motsetningen, demokratiet, er. Og når jeg sier «demokrati», mener jeg ekte demokrati, som handler om borgernes direkte deltakelse, heter det i Tolokonnikovas uttalelse, ifølge BBC.


LES OGSÅ: Kendrick Lamar til Norge.

Det loves «en vill teateroppsetning», der Pussy Riot-medlemmer skal samarbeide med teatergruppen Les Enfants Terribles.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Mens Pussy Riot-forestillingen sprer seg utover to av galleriseksjonene til Saatchi Gallery, vil resten romme utstillingen «Art Riot: Post-Soviet Actionism», som tar for seg protestkunstnere de siste 25 årene. Blant dem navn som Pjotr Pavlenski, Oleg Kulik, Blue Noses Art Group, Arsen Savadov, AES + F og Vasilij Slonov.

LES OGSÅ: Masseskyting på amerikansk festival.


(©NTB)

ANNONCE