Nyhet

Nå scorer endelig The Killers på hjemmebane

GAFFA.no - alt om musikk.

The Killers' femte studioalbum Wonderful Wonderful gir bandet deres første topplassering i hjemlandet.

Under to uker etter albumslipp er det klart at det norgesaktuelle Las Vegas-bandet har klart det de hittil ikke har klart i hjemlandet. Dette på tross av en ubrutt kjede av nummer en-plasseringer i Storbritannia, som inkludert det femte albumet kun er matchet av lokale band som Oasis, Coldplay, Arctic Monkeys og til dels Keane.

LES OGSÅ: Tom Petty er død.


Wonderful Wonderful, som er bandets første album på fem år, har med dette slått rekorden fra klassiske Sam's Town, som i 2006 endte opp med en andreplass på Billboard 200-listen som høyeste plassering.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Noe av det økte salget kan i følge Billboard krediteres salg av album tilknyttet konsertbilletter, i forbindelse med bandets turné i USA i 2018. Dette er en effekt som tidligere har blitt benyttet av andre topplasseringer som LCD Soundsystem, Arcade Fire, The Chainsmokers og Katy Perry.

LES OGSÅ: Slik opplevde musikerne Las Vegas-angrepet.

Bandet turnerer tett i forbindelse med albumslippet og er klare for Telenor Arena i Oslo 23. februar 2018, om enn med en begrenset besetning: I august ble det klart at gitarist Dave Keuning følger bassist Mark Stoermers eksempel og overlater turneringen til de to siste bandmedlemmene.


ANNONCE