Nyhet

Krever Super Bowl-rettferdighet for Janet Jackson

GAFFA.no - alt om musikk.

Fansen til Janet Jackson mener hun også bør tas til nåde etter garderobeglippen for 14 år siden – og drar i gang kampanjen #JusticeForJanet.

Årsaken er naturligvis at Justin Timberlake – duettpartneren som trakk så hardt i kostymet til Janet at en pupp ble synlig – nå er invitert tilbake for å synge i den gjeve pausen i Super Bowl-kampen i februar 2018.

— Så Justin Timberlake opptrer på Super Bowl og Janet Jackson er fremdeles bannlyst for noe han fremdeles ikke har bedt om unnskyldning for, lyder det fra en rasende Twitter-bruker og Janet Jackson-fan, kalt Natayio.


LES OGSÅ: Adele tilbudt 200 millioner kroner fra Vegas-hotell.

En Twitter-bruker kalt Andre sier hun «aldri mer vil se Super Bowl» før Janet Jackson får en unnskyldning både fra Timberlake og fra National Football League.

«Nipplegate»


Hendelsen som i ettertid ble kalt «Nipplegate» og var et angivelig planlagt stunt i det MTV-produserte pauseshowet, førte til skandale i USA. Kommentatorer i blant annet Rolling Stone, VH1 påpekte hvordan Jackson fikk mesteparten av skylden – og at Timberlake glatt la all skyld på henne i massehysteriet som fulgte.

Ifølge E! Online sa Timberlake rett i etterkant at han var «sjokkert og forferdet» over garderobeglippen, og at han trodde at hun skulle ha «en rød bh under». I stedet hadde Janet Jackson altså en stjerneskuddformet brystvorteskjuler. Hennes pressetalsperson hevder ifølge ESPN.com at den røde bh-en ble revet vekk ved et uhell, samtidig som Timberlake sang «Better have you naked by the end of this song».

Artikkelen fortsetter under videoen.


Det førte til over en halv million seerklager, en stor bot til TV-selskapet, mens Janet Jackson opplevde dårlig platesalg og mistet oppdraget som Grammy-prisutdeler. Men hun ble massivt søkt etter på internett, og endte i Guinness rekordbok i 2007 som «mest søkte person i internetthistorien» og «mest søkte nyhetsoppslag i internetthistorien».

Garderobeglipp


Uttrykket «wardrobe malfunction» – garderobeglipp – som Timberlake formulerte, ble i 2008 tatt inn i Websters-ordboken. Det ble også innført en fem sekunders sendeforsinkelse for fremtidige livesendinger fra Super Bowl – noe som varte til 2012.

LES OGSÅ: Ukas konsertanbefalinger.

En opptreden i Super Bowl-pausen betyr ifølge Billboard mye: Lady Gaga ble i år sett av 117,5 millioner publikummere og økte salget av sin diskografi på 1.000 prosent.


(©NTB)

ANNONCE