Nyhet

Ida Maria klar for å vise frem sin samiske arv i beste sendetid

GAFFA.no - alt om musikk.

— Min stamfar er en samisk bjørnejeger fra fjellene i Bodø-traktene. Jeg er veldig stolt av mitt samiske blod.

Det sier Ida Maria til NRK Sapmi om utfordringene som venter når «Stjernekamp»-deltakerne for første gang skal prøve seg på joik. Hun har allerede ringt venninnen Mari Boine og spurt om å få lov til å synge Gula Gula.

— Jeg håper at jeg kan gjøre ære på joiken under «Stjernekamp», sier Ida Maria, som ifølge NRK håper hun kan vise sin samiske ætt når hun entrer scenen når joiken gjør sitt inntog i lørdagens sending.


LES OGSÅ: Nå gir hun ut julealbum.

— Vi er kjempeglade for å ha joik som en av årets sjangere. Dette blir en spennende utfordring for våre artister, sier prosjektredaktør for «Stjernekamp», Unni Ødegård.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Mentor er joikeren Johan Anders Bær, 2015-vinner av Samí Grand Prix og som har flere plateutgivelser bak seg. Han har tidligere hjulpet Nosizwe Baqwa med joiken i NRK-serien «Muitte Mu – husk meg», og er klar på hva han tror blir vanskeligst for de tre gjenværende deltakerne. Foruten Ida Maria teller semifinalistene Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas – begge joikedebutanter.

— Om de får til å bruke joikestemmen, ikke sangstemmen, det er nok det som blir den største utfordringen, lyder det fra Bær, som mener hele den samiske befolkning bør være stolt over at joiken kommer med i «Stjernekamp».


LES OGSÅ: Snakker ut om «dominerende» menn i musikkbransjen.

(©NTB)

ANNONCE