Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Igjen har vi en sterk konsertuke foran oss. Denne uka anbefaler vi blant annet to festivaler, Oslo World og MIRakel-festivalen, i tillegg til konserter med blant andre Gorillaz, som gjør sin aller første konsert i landet, og det norske bandet Moon Relay, som tar turen til Stavanger.

LES OGSÅ: Topper plakaten til norsk festival.


Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

MIRakel-festivalen: MIR, Oslo, 31. oktober til 4. november


Det lille fine stedet MIR, som holder til i Toftes Gate 69 på Grünerløkka i Oslo, fyller 20 år i år. I den forbindelse arrangerer de denne uka en aldri så liten femdagersfestival.

På plakaten står blant andre Alle Gode Ting, Center Of The Universe, WHALESHARKATTACKS og Silje Huleboer. Se fullt program her.


KJØP: Billetter i døra.

Se hele konsertprogrammet til MIR her.

Oslo World: Oslo, 31. oktober til 5. november


Som en av Europas ledende musikkfestivaler i sitt slag går Oslo World inn i sitt 24. år dette året. På seks dager kan du oppleve mer enn 300 artister fra hele verden, på 26 ulike scener over hele byen.

Blant andre skal Yasmine Hamdan, Cory Henry & The Funk Apostles og norske Adam Ezzari stå på scenen.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele festivalprogrammet her.

Moon Relay: Tou Scene, Stavanger, 4. november


Moon Relay består av musikere fra den eksperimentelle rock- og jazzscenen i Oslo, som blant annet har spilt med Syntax TerrOrkester, Jenny Hval og Cortex. Kvartetten har spilt sammen i forholdsvis lang tid, og deres første utgivelse, en tolvtommer som ble sluppet på Hubro i 2013, er umulig å oppdrive på bruktmarkedet. Med god grunn. Siden den gang har det kommet flere solide utgivelser, men det er likevel ingen tvil om at musikker fungerer særdeles godt live.

Med seg har de gitar-, bass-, og trommetrioen Monkey Plot, som også er verdt å sjekke ut.


KJØP: Billetter til konserten.

Se Tou Scenes øvrige konsertprogram her.

Amanda Delara: Parkteatret, Oslo, 4. november


«På en energisk, slående, og tidsriktig måte satt hun selveste Dua Lipa i skyggen. For en måte det var å introdusere seg på», skrev blant annet GAFFAs anmelder om Amanda Delara (bildet) sin aller første liveopptreden, som fant sted på Parkteatret tidligere i år.

Etter dette har hun fått mye både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, og denne uka står hun igjen på scenen til Parkteatret – med mer ny musikk i bagasjen.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Parkteatret her.

Future Islands: Sentrum Scene, Oslo, 4. november


En opptreden hos David Letterman sørget for at Future Islands og Samuel T. Herring ble verdenskjente over natten, mye på grunn av Herrings innlevelese og uttrykk på scenen. Synthpopbandet har etter dette fulgt opp med mye ny musikk og en rekke energiske liveopptredener, og vi gleder oss til å oppleve dette på Sentrum Scene på lørdag.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.

Gorillaz: Oslo Spektrum, Oslo, 5. november

Gorillaz gjør sin aller første konsert i Norge når de spiller i Oslo Spektrum denne uka. Tegneseriebandet ble startet i 1998 og slapp tidligere i år albumet Humanz, og det er nok mange som har ventet på denne dagen.


På søndag, altså! Vi kan nesten ikke vente.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Oslo Spektrum Arena her. 

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE