Nyhet

Full krangel om Highasakite-navnet

GAFFA.no - alt om musikk.

Flere medlemmer i Highasakite klager på registrering av merkevarenavn.

Tidligere har det blitt skrevet mye i norsk presse om oppbruddsstemning internt i Highasakite, men vokalist Ingrid Helene Håvik gikk kort tid etter ut og avkreftet ryktene om krangling innad i bandet og at det skulle oppløses.

På de siste to albumene til Highasakite har bandet bestått av keyboardist Marte Eberson, gitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslageren Trond Bersu – i tillegg til frontfigur Håvik.


LES OGSÅ: I studio - uten tre av medlemmene.

Ryktene oppsto etter at Håvik tidligere i år forsøkte å varemerkeregistrere bandnavnet som privatperson, men ifølge VG foreligger det nå en klage på godkjenningen i Patentstyret.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Advokat Ketil Sellæg Ramberg, som er innsigers fullmektige, bekrefter overfor avisen at det er Kristoffer Lo, Øystein Skar og Marte Eberson som står bak klagen - og de tre medlemmene som ifølge avisen skal være på vei ut av bandet mot sin vilje, har med sine 60 prosent majoritet i selskapet Highasakite DA.


LES OGSÅ: Kastet ut av bandet etter beskyldninger om maktmisbruk.


Bandet slapp sitt siste album, kritikerroste Camp Echo, i 2016. I år har singelen 5 Million Miles vært eneste nytt fra Highasakite - et samarbeid med produsentene i Stargate, uten medvirking fra majoriteten av bandets medlemmer.

Håvik figurerte også alene på coveret til singelen.

ANNONCE