Nyhet

Postpunk-legendene kommer til Norge

GAFFA.no - alt om musikk.

I sommer sto Peter Hook & The Light på scenen til Kanalrock. Nå har pønkfestivalen i Horten hentet nok et kjent postpunk-navn til 2018-festivalen.

Leeds-bandet Gang Of Four, eksisterte fra 1977 til 1984, og deretter har dukket opp flere ganger, hele tiden ledet av gitarist Andy Gill, er klar for festivalen som går av stabelen fredag 3. og lørdag 4. august neste sommer.

— Da jeg var med å overta Kanalrock i 2011, var Gang Of Four ett av de første banda jeg forsøkte å booke. Nå har vi endelig fått det til, sier festivalsjef Alexander Svanberg i en kommentar til GAFFA.


LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Morrissey-album.

Bandets debutalbum Entertainment mikset punk, rock,funk, minimalisme og dub og regnes i dag som en nærmest klassisk utgivelse i sjangeren og en stor inspirasjonskilde for mange etterfølgende band. Kanskje særlig Franz Ferdinand, som har hentet mye av lydbildet sitt fra klassikeren.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Gang Of Four er en spydspiss for slutten av 70-tallets postpunk-periode, og sammen med Talking Heads er de nærmest prototypen på hipt. Det er noe tidløst over låtene deres, og bandet appellerer like mye til gammelpønkere som til Platekompaniet-generasjonen, avslutter Svanberg.


LES OGSÅ: Globalt fenomen har kommet til Norge.


Festivalen i Horten ble arrangert første gang i 1991, og ble etter noen år satt på pause. Fra 2007 har fokuset til festivalen ligget på punk-sjangeren. Gang Of Four er headliner på Kanalrock fredag 3. august neste sommer, men festivalsjef Svanberg lover flere navn på plakaten - blant annet en headliner for lørdagen - innen kort tid.

ANNONCE