Nyhet

Dette er albumene vi gleder oss mest til i 2015

Er du klar for det nye året? Sjekk ut GAFFAs albumguide!

2015 er endelig over oss, og i god GAFFA-tradisjon trekker vi frem noen av albumutgivelsene vi har store forventninger til i det nye året.

I denne artikkelen finner du redaksjonens ti utvalgte album, men sjekk for all del også ut vår oversikt over kommende norske og internasjonale album her (oppdateres fortløpende).

Mark Ronson - Uptown Special - 12.01.2015


Den engelske produsenten og sangeren Mark Ronson slipper sitt fjerde album allerede i neste uke. Og med gjester som Stevie Wonder, Mystikal og Bruno Mars på plass bør dette bli fengende saker.

Razika - Ut Til De Andre - 26.01.2015


Disse bergenserne har vokst med for hvert album og i slutten av måneden slippes endelig Razikas tredje fullengder 'Ut Til De Andre'. Allerede i sommer fikk vi den første smakebiten i form av den syndefulle førstesingelen, og vi har tro på at resten av albumet kan leve opp til de store forventningene.

Susanne Sundfør - Ten Love Songs - 16.02.2015


Aiaiai! Susanne Sundfør (bildet) er kanskje den mest spennende artisten vi er velsignet med her til lands, og nå har hun tydeligvis bestemt seg for å ta på seg danseskoene. Etter at superfengende 'Fade Away' ble sluppet i fjor høst har våre forventninger til hennes kommende album steget flere hakk. Dette til tross for den noe konvensjonelle albumtittelen.

Gang Of Four - What Happens Next - 24.02.2015


What? Nytt album fra Gang Of Four i 2015? For de uinnvidde: Dette er det britiske postpunkbandet som med sin klassiske 1979-debut 'Entertainment' la grunnlaget for hele Franz Ferdinands karriere 25 år senere. Ærlig talt burde man kanskje ikke ha all verdens forventninger etter at vokalist Jon King forlot bandet i 2012, men den Alison Mosshart-gjestede førstesingelen virker da lovende nok.

Carnival Kids - While The World Keeps Ending - 02.03.2015


Dette hardtslående bandet var blant Urørt-finalistene i fjor, og har lenge jobbet med innspillingen av debutalbumet 'While The World Keeps Ending' i USA sammen med Bill Stevenson fra det legendariske punkbandet Black Flag. I mars får vi endelig høre resultatet.

Noel Gallagher's High Flying Birds - Chasing Yesterday - 02.03.2015


Det var aldri noen tvil om hvem som var den virkelige stjernen i Oasis, og etter at broder Liams band Beady Eye trakk inn årene i oktober er det knyttet store forventninger til Noel Gallaghers andre album, 'Chasing Yesterday'.

Modest Mouse - Strangers To Ourself - 03.03.2015


Det er hele åtte år siden forrige gang disse amerikanske indierockheltene ga oss et nytt album. I mars kan vi endelig finne ut hva Isaac Brock og resten av gjengen har styrt på med i årene som har gått siden 2007 og den massive suksessen 'We Were Dead Before The Ship Even Sank'.

Aurora Aksnes - TBA - xx.xx.2015


Det siste året har Aurora Aksnes befestet sin posisjon som et av de mest spennende nye artistnavnene vi har, og etter at hun signerte platekontrakter med Decca Records og Glassnote internasjonalt kan man kanskje våge å håpe på et virkelig stort gjennombrudd også utenfor Norges grenser. I 2015 slipper hun endelig sitt debutalbum.

Björk - TBA - xx.xx.2015


Det var nok flere enn oss som kjente på en god følelse da det sent i fjor ble klart at den islandske artisten jobbet med et nytt album med planlagt utgivelse i 2015. At hun denne gangen har med seg superprodusenten Arca, som sto for et av høydepunktene i 2014 med sitt album 'Xen', på laget bidrar ikke akkurat i negativ retning heller.

Giorgio Moroder - Déjà Vu - xx.xx.2015


Det er en aldri så liten sensasjon når legenden Giorgio Moroder annonserer sitt første soloalbum på 30 år. Mannens navn vil for alltid være skrevet med gullskrift i musikkhistorien, og etter at han bidro med en aldri så liten gjennomgang av den elektroniske musikksjangerens historie på Daft Punks 'Random Access Memories' var han for alvor tilbake i rampelyset. 74 er det nye 24, skal vi tro Moroder.

I tillegg til disse ti kan vi mest sannsynlig vente oss nye album fra blant andre My Morning Jacket, Faith No More, Blood Orange, Twin Shadow, Metallica, Frank Ocean, Adele, Grimes, James Blake, Joanna Newsom, Marilyn Manson, Thåström, Belle & Sebastian, Bob Dylan, Kanye West, Kendrick Lamar, Tame Impala, Mumford & Sons, Radiohead, Rihanna, Muse, James Blake, PJ Harvey, Mew, Charli XCX og Tool i løpet av de neste tolv månedene.


Blant norske navn som planlegger albumslipp i 2015 finner vi Jaa9 & OnklP, Morten Abel, Katzenjammer, Broen, Sondre Justad, Tommy Tokyo, Seigmen, Arif og Honningbarna.

Hvilke artister gleder DU deg mest til å høre fra i 2015? Legg gjerne igjen en kommentar med dine favoritter.

ANNONCE