Nyhet

Gåte bekrefter festivalkonserter til sommeren

GAFFA.no - alt om musikk.

Et av 2000-tallets største norske band er tilbake - i tillegg til en runde konserter i Bergen, Trondheim og Oslo til vinteren kommer Gåte til å gjøre festivalkonserter neste sommer.

Bandet, som nylig slapp EP-utgivelsen Attersyn, som ble belønnet med fem stjerner her i GAFFA, skal nemlig spille på festivalene OverOslo på Grefsenkollen i juni og Malakoff i Nordfjordeid i juli. Datoene for de to konsertene er henholdsvis onsdag 20. juni og torsdag 19. juli.

— Helt siden Gåte spilte på Malakoff i 2004, har det vært en drøm å få et revitalisert Gåte tilbake til festivalen slik at dagens ungdom også får oppleve det fabelaktige live-bandet, sier festivalsjef på Malakoff Arnt-Ivar Naustdal i en kommentar.


LES OGSÅ: Raser etter sjokkrockerens siste stunt.

Tidligere i år meldte det norske bandet, som var blant Norges største på 2000-tallet, at det var på tide med comeback. Med i besetningen av 2017-utgaven til bandet hadde blant annet Katrin Frøder, som også har fått mye oppmerksomhet som soloartist under navnet Frøder de siste årene, kommet med.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I september kom nyheten om at originalgitarist Magnus Børmark returnerer, samtidig som Katrin Frøder trekker seg ut av Gåte. For Frøders del blir kombinasjonen av fullt bandmedlemsskap med både solokarriere, låtskriving og produsering, for omfattende til at det lar seg gjennomføre. Det gledelige er at hun kommer til å fortsette samarbeidet på låtkriversiden, noe både Gåte og Frøder er enig om er den beste løsningen, uttalte bandet i en pressemelding.


LES OGSÅ: DJ-stjernen besøker fire norske byer i 2018.


Gåte gikk med dette over til å være en trio bestående av Gunnhild og Sveinung Sundli, og Magnus Børmark. Livebesetningen under konsertene i 2018 vil i tillegg bestå av Jon Even Schärer på trommer og Mats Paulsen på bass.

ANNONCE