Nyhet

Jobber med nytt filmprosjekt

Rapperen vender tilbake til «Friday»-filmserien – og røper at den kommende filmen skal hete «Last Friday».

Rapperen vender tilbake til «Friday»-filmserien – og røper at den kommende filmen skal hete «Last Friday».

Originalmedlemmet fra legendariske N.W.A. gjorde sin debut som manusforfatter med stonerkomedien «Friday» i 1995, en film han både spilte hovedrolle i og var produsent for.

Historien handler om alle viderverdighetene som utspiller seg når den relativt streite Craig (Ice Cube) skal hjelpe den høyst passende titulerte kompisen Smokey (Chris Tucker) med en trøblete dopgjeld.


LES OGSÅ: «SKAM»-skuespiller ute med ny singel.

Siden fulgte både «Next Friday» (2000) og «Next Next Friday» – før det nå er duket for den siste, altså «Last Friday». Han spilte i alle de tre foregående filmene og har i flere år snakket om mulighetene for enda en oppfølger – som nå altså later til å være nær:

— Vi jobber med den nå, sa Ice Cube da han gjestet «The Late Late Show with James Corden», skriver TheBoombox.com.


Ice Cube filmdebuterte i «Boyz N The Hood» i 1991. og det ballet på seg med en solid filmkarriere – selv om det har medført både familiefilmer og slapstickkomedier.

LES OGSÅ: Spiller sin første konsert i Oslo Konserthus.

Han står også bak produksjonsselskapet Cube Vision. Da historien om N.W.A. inntok filmlerretet etter atskillige runder, i 2015-filmen «Straight Outta Compton», var Ice Cube å finne blant produsentene – mens sønnen O'Shea Jackson Jr spilte rollen som Ice Cube anno 80-tallet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Regissør for den første «Friday»-filmen var F. Gary Gray, som siden fulgte på med «Straight Outta Compton» – og nå er aktuell med «Fast & Furious 8». Det vites ikke om han blir med på det nye «Friday»-laget sammen med sin gamle rappervenn.


— Jeg er et eksempel på å gå fra filler til rikdom. Men musikken min er like brennende, sa Ice Cube til NTB i 2009 – da han var norgesaktuell med konsert. Hans siste utgivelse var mixtapen Remain Calm i 2015. Året etter ble N.W.A. innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame – som de første vestkystrapperne.

LES OGSÅ: Hopper av som MGP-general.

(©NTB)


ANNONCE