Nyhet

Chris Cornells familie avviser at han «bevisst» tok sitt eget liv

Sangerens familie gikk fredag ut med en presseuttalelse der de avviser at han tok sitt eget liv med viten og vilje.

Sangerens familie gikk fredag ut med en presseuttalelse der de avviser at han tok sitt eget liv med viten og vilje.

— Uten resultatene fra de toksikologiske testene vet vi ikke hva som skjedde med Chris – eller om noen medikamenter var med på å bidra til hans død, sier Kirk Pasichs, som er familiens advokat, i følge PrNewswire.com.

Cornell skildres som en avvent, tidligere rusavhengig, som hadde resept på Ativan, som i USA er svært mye brukt mot angst, uro og søvnvansker. Nå tror familien at han kan ha tatt mer Ativan enn anbefalt. Det sterke legemiddelet, som ikke er godkjent i Norge, men lovlig i USA.


Mistenkte at noe var galt

— Familien hans tror at hvis Chris tok sitt liv, visste han ikke hva han gjorde, og at medikamenter eller andre stoffer kan ha hatt innvirkning på handlingene hans, sier Pasichs videre, og hevder ifølge presseuttalelsen at noen studier har vist at Ativan kan føre til paranoide eller suicidale tanker, uklar tale og nedsatt dømmekraft.

LES OGSÅ: Var i gang med å skrive nye låter.


Ifølge Cornells kone Vicky var det nettopp måten som ektemannen snakket på da hun ringte ham etter konserten, som vekket mistanken hennes om at noe var galt.

— Da vi snakket sammen før konserten, diskuterte vi ferieplaner og andre ting vi ønsket å gjøre. Da vi snakket etter konserten igjen, merket jeg at han var annerledes og snakket utydelig. Da han sa at han kanskje hadde tatt en ekstra Ativan eller to, kontaktet jeg vaktene og ba om at de sjekket hvordan han hadde det, sier Vicky Cornell i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Der forteller hun også hvordan Chris Cornell hadde fløyet hjem fra turneen for å tilbringe tid med familien på den amerikanske morsdagen 14. mai, og at han også dro hjemmefra onsdag – samme dag som konserten som ble hans livs siste.

— Jeg vet at han elsket barna våre, og at han ikke ville skade dem ved bevisst å ta sitt eget liv, sier Vicky Cornell videre i pressemeldingen.


LES OGSÅ: Nytt Oslo-plateselskap lanseres i dag.

(©NTB)

Mental Helses Hjelpetelefon kan nås på telefon 116 123 hele døgnet. Det samme gjelder Kirkens SOS på telefon 22 40 00 40.


ANNONCE