Nyhet

Bob Dylans Nobel-deadline nærmer seg

Bob Dylan må forte seg – om han skal rekke fristen for sitt Nobel-foredrag.

Bob Dylan må forte seg – om han skal rekke fristen for sitt Nobel-foredrag.

Om Dylan vil kvittere ut prispengene han fikk som nobelprisvinner i litteratur, må han levere sin Nobel-forelesning senest 10. juni, melder nyhetsbyrået TT. Enn så lenge har Svenska Akademien, som deler ut prisen, intet nytt å melde fra Dylan-fronten. I en epost til TT skriver akademiets faste sekretær Sara Danius:

– Hvordan det enn går med denne detaljen, er det viktigste at uansett om en forelesning leveres eller ei, så tilhører Nobelprisen i litteratur for 2016 Bob Dylan.


LES OGSÅ: «Makter ikke å gi liv til låtmaterialet».

Hun opplyser også at Svenska Akademien kommer til å meddele Dylans beslutning på sin hjemmeside.

«Utrolig hedret»


De synlige tegn på Nobelprisen i litteratur er en medalje, et diplom og en pengesum – som er på åtte millioner kroner. Dylan fikk prisen for å ha «skapt nye poetiske uttrykk innen den store amerikanske sangtradisjonen».

Da mange Dylan-fans drøm gikk i oppfyllelse 13. oktober fjor, drøyde det nær to uker før hovedpersonen selv svarte på pristildelingen – noe mange reagerte på. Da Dylan omsider kom med svaret, het det ifølge Akademiets hjemmeside at han følte seg «utrolig hedret» og «ble målløs».

LES OGSÅ: Dylan droppet finstasen da han hentet nobelprisen i Stockholm.


Musikklegenden meddelte allerede i november at han ikke kom til å reise til Stockholm i desember for å motta prisen. I april i år mottok han medaljen og diplomet i en privat seremoni i Stockholm, der han var på turné. Da uttalte Danius ifølge The Guardian dette om den obligatoriske forelesningen, som også kan holdes i form av opptak.

– Akademiet har grunn til å tro at en innspilt versjon vil bli sendt på et senere tidspunkt.

(©NTB)


ANNONCE