Nyhet

10 musikalske høydepunkt fra Chris Cornells store karriere

Soundgarden- og Audioslave-vokalisten døde brått onsdag, 52 år gammel. GAFFA-redaksjonen hyller Cornell med et lite dykk i hans glimrende låtkatalog.

Soundgarden- og Audioslave-vokalisten døde brått onsdag, 52 år gammel. GAFFA-redaksjonen hyller Cornell med et lite dykk i hans glimrende låtkatalog.

Den triste nyheten om Chris Cornells bortgang har gått dypt inn på de fleste. Vokalisten, kjent fra Temple Of The Dog, Soundgarden og Audioslave, var en av rockens virkelig store stemmer - og var aktiv på mange fronter den siste tiden.

LES OGSÅ: Se bildene fra Chris Cornells siste konsert.


I forbindelse med nyheten om hans bortgang har vi lyttet og plukket ut noen av våre favoritter fra Cornells karriere.

Kom gjerne med innspill om egne favoritter i kommentarfeltet under artikkelen eller på vår Facebook-side.

10. Hunger Strike (med Temple Of The Dog)


Har du noen gang drømt om at Soundgarden og Pearl Jam skal danne supergruppe? Det har allerede skjedd, da Pearl Jams medlemmer og Chris Cornell skapte bandet Temple Of The Dog. De laget bare et album sammen, men ut av det kom klassikeren Hunger Strike, hvor to av grunge-sjangerens virkelige store stemmer briljant omkranser hverandre.  

09. Fell On Black Days (med Soundgarden)


En lett og drivende låt fra Soundgardens katalog. Også en av de mest melodiøse låtene. Den er lengtende og tilbakeskuende. Ikke uten grunn en av de mest hørte og spilte Soundgarden-låtene gjennom bandets karriere. 

08. Say Hello 2 Heaven (med Temple Of The Dog)


Den seks og et halvt minutt lange låten er sørgelig nok en fryktelig passende låt akkurat nå. Der David Bowie sa hei til himmelen på sitt Blackstar-album, kan vi gå tilbake til 1991 og Temple Of The Dog for å finne en Chris Cornell som sier det samme. Måtte han hvile så inderlig i fred.  

07. Like A Stone (med Audioslave)


Chris Cornell gir seg hen til det nesten balladiske sammen med Rage Against The Machines medlemmer. Cornell gjør seg vel så godt i dette lydlandskapet som i det aggressive. Stemmen får utfolde seg så til de grader, her går frysningene kaldt nedover ryggen, mens man deretter nyter en klassisk eksperimenterende Tom Morello-solo. 

06. Show Me How To Live (med Audioslave)


Prakteksemplet på det uimotståelige og medrivende når Tom Morellos riff møter Chris Cornells rå stemme. Audioslave ble aldri mer rock for alle enn dette – uten at det på noe som helst vis er nedlatende ment. Dette er kanskje en av rockens mest fengende låter. Denne låten gjør oss alle til audioslaver.

05. You Know My Name (solo)


Heldigvis fikk James Bond-filmene brukt Chris Cornell. Og det på riktig vis. Det finnes mange gode James Bond-låter og dette er en av dem. 

04. Spoonman (med Soundgarden)


Spoonman kan virke som en klassisk grunge-låt, men likevel er den svært sjelden. For sjelden eller aldri kommer man over grunge-låter som eksperimenterer med taktarter. Deler av denne låten er faktisk i en utprøvende 7/4-takt – i likhet med Pink Floyds Money og The Beatles All You Need Is Love.  

03. Jesus Christ Pose (med Soundgarden)


En buldrende lekkerbisken fra Soundgardens Badmotorfinger fra 1991. Denne kommer fra Seattles regnfylte avgrunner. Chris Cornell legger her ingenting i mellom. Dette var faktisk også en av de siste låtene Cornell noengang skulle fremføre, da den var blant de avsluttende låtene på onsdagens konsert i Detroit. 

02. Cochise (med Audioslave)


Man blir aldri lei Cornells crispy og utrolig godt beherskede stemme. Over et tett og gjentagende riff raljerer Cornell i Cochise i det som må være en av supergruppa Audioslaves høydepunkter. Denne låten har alt en Audioslave-låt skulle ha: riffet, stemmen, refrenget, soloen og overgangene. 

01. Black Hole Sun (med Soundgarden)


Dette er låten Chris Cornell alltid vil være mest kjent for. Det er det så utrolig mange grunner til. Dette er en låt som sikkert tar plass som en av rockehistoriens beste rockeballader. Hvem har ikke et forhold til denne låten, til dens tekst eller i måten Cornell her presenterer den stemmeprakten han for alltid skal huskes for?

Nyt den ikoniske musikkvideoen til låta under.


Hva var dine Chris Cornell-favoritter? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på vår Facebook-side.

ANNONCE